Thursday, December 23, 2010

Joga Bonito - Messi

Bakınız, fair play sadece gole giden adamı düşürmemek anlamına gelmiyo arkadaşlar. Çekiciliği de tam bu noktadan kaynaklanıyo zaten. Zira fair play maddeler halinde sıralanabilecek bir liste değil. En önemsiz maçın hiç olmadık bir dakikasında karşımıza çıkabilir ve o dakikaya dek izlediğiniz için pişman olduğunuz maçın anlamını sizin için baştan aşağıya değiştirebilir.

Yıllarca kendini yere bırakan, o da yetmezmiş gibi yerde ardı ardına taklalar atan futbolcuları izledik, hala da izliyoruz değil mi? En güvendiğiniz, yapmaz dediğiniz futbolcu dahi bunu yapabiliyor. Onu da geçtim, pozisyon gereği yapmazsa da sizler ona kızabiliyosunuz değil mi? Fakat bir adam var ki, dünyanın belki de en profesyonel futbol klübünde, en amatör ruhla en güzel futbolu oynuyor. Aşağıdaki videoyu izledikten sonra hepimiz oturup tekrar bir düşünelim ve yargılamaya da önce kendimizden başlayalım, olmaz mı?

Hatta gelin bu postla bir gelenek başlatmış olalım ve Joga Bonito adında bir etiket oluşturalım. Başlıkları da buradaki gibi atalım.

Play beautiful...

No comments: