Friday, February 4, 2011

Gücü yetmedi...

Uzun bir aradan sonra ilk kez 90 dk takımımı izleme imkanı buldum. Öncelikle söylemeliyim ki sonuç ne olursa olsun oldukça keyifli bir maçtı. Sanırım artık galibiyete olan inancımızı yitirdiğimizden iyi futbol dahi umut yeşertmeye yetiyor.

Galatasaray kötü oynamadı, en azından çabaladı, koştu, pres yaptı (hem de çok sağlam pres yaptı) ama yetenekli adam eksikliği galibiyeti koruyamamaya yol açtı. Bunda Hagi'nin hatası da yok değil.

Maçta heyecan bir an olsun düşmedi aslında. İki takım da galibiyet için oynayınca göze hoş gelen bir futbol ortaya kondu.

Antep yaptığı transferlerle tabir yerindeyse taş gibi takım olmuş. Öncelikle Popov bugün kendine 3 büyükler denen ama gerek oynadıkları futbol gerekse sıralamadaki yerleri açısından sadece büyük birer hayalkırıklığı olan takımlarımızın hepsinde banko oynar. Gerçi önündeki adamın kendisini yakalayabilecek kondisyonunun olmaması (bir sigara da buna yak Balta) maçta en azından sağ kanatta parlamasını kolaylaştıran bir faktördü ama kendisi sol kanada alındıktan sonra da kalitesini belli eden işler yaptı (gerçi orada da önünde Sabri vardı :). Wagner ve Sosa da Antep'e bir beden büyük oyuncular. Bu adamları takımda toplayabilen yönetime selam ederim. Cenk'de (Milliyet'in haberine göre) Galatasaray tarafından istenmediği için Antep ile 4,5 senelik mukavele imzalamış. Misimoviç'in kadro dışında paslanmasına hala göz yuman yönetimime de Cenk ile ilgili bu başarısından dolayı selam ederim.

Stancu ise Galatasaray'da göze batan tek oyuncuydu. Klişenin dibine vuracağız ama: kumaşı iyi (teşekkürler Üründül, sayende adam tanımlarken aklımıza başka bir sıfat gelmiyor). Arda takıma katılabilirse eğer Stancu'nun verimliliği daha da artacaktır.

Sonuç olarak Galatasaray maçı umut veren bir futbol oynamasına rağmen bence teknik direktörünün yaptığı kritik hatalardan dolayı kaybetmiş oldu. Mustafa Sarp ve Aydın Yılmaz değil skoru çevirmek skoru korumak için bile yapılmaması gereken değişikliklerdi. Bu değişikliklerle Hagi oyuna sonradan bir de forvet de sokmasına karşın Galatasaray'ın hücum etkinliğini bitirdi. Baros hazır değil. Sarp futbolcu değil. Aydın'da gitsin düz koşu yapsın. İlk 11 de çıkan kadroya yapılacak Arda takviyesi ile bu takım iş yapar (yani iş yapar dediğim bu sene için Türkiye kupası finali ve ilk 6 da bitirmek oluyor tabi).

No comments: