Wednesday, February 2, 2011

Barcelona Günlükleri - Hercules

Arada kaçırdığımız 5-0'lık Almeria kupa maçının ardından Hercules maçıyla geç de olsa karşınızdayız.
  • Rekorlar art arda gelmeye devam ediyor. Öyleyse hemen rakamların bize anlattıklarıyla başlayalım: Bu maçla birlikte 60/61 sezonundan bu yana Real Madrid'te bulunan 15 maç art arda galibiyet rekoru egale edilmiş oldu. Bu aynı zamanda Barcelona için de yeni bir kulüp rekoru.
  • Messi bu maçta kaydettiği 2 golle golsayısını 21'e çıkardı ve en büyük rakibi Ronaldo ile aralarındaki farkı 1'e indirdi. En yakın takipçisinin de 14 golle takım arkadaşı Villa olduğunu belirtelim. Ayrıca ilk beşte muhteşem trionun bir diğer elemanı Pedro'nun da 12 golle arkadaşlarına eşlik ettiğinin altını çizelim.
  • Messi hakkında bir not daha: Bu sezon resmi maçlarda kaydettiği gol sayısı 37'ye ulaştı. 10 gol daha bulabilirse Ronaldo'da bulunan kulüp rekorunu egale etmiş olacak. Bu maçta attığı ilk golün önemi ise Barca'nın Guardiola yönetimi altında 157. maçında 400 gol barajına ulaştığı gol olması.
  • Belirtmeden geçmeyelim, kaçırdığımız Almeria kupa maçı bu sezon 5 ve üstü gol kaydettikleri 9. maç!
  • Hercules'in hakkını vermemiz lazım. Eylül ayında Camp Nou'da tattırdıkları 0-2'lik (bu sezon şimdiye kadarki ilk ve tek) mağlubiyetin tesadüf olmadığını gösterdiler. Skor veya yukarıda link'ini verdiğim video sizi yanıltmasın. 85'te Hercules 10 kişi kaldı da 2. ve 3. goller ancak öyle geldi. Maç esnasında aldığım notlar da beni doğrular nitelikte: a) 54. dakikada kaleyi bulan şut sayısı => Barca: 3 vs. Hercules: 2. b) 43. dakika itibariyle topa sahip olma oranları => Barca: 63% vs. Hercules: 37%. İçinden sen neler saçmalıyosun diyenler için hemen ekleyelim: Bu maça kadarki topla oynama ortalamaları 72% idi!
  • Hepsinden ötesi, Hercules dersine çalışmış. Duran toplarda, misal kornerlerde 2 kişi izinli oldukları çizgilere kadar çeyrek daireye yaklaşarak, aynı şekilde kaleci vuruşlarında ön alanda adam paylaşarak Barcelona'nın topu oyuna sokuşlarını sekteye uğrattılar. Bu arada, ilk yazımızda altını çizdiğimiz köşe vuruşu organizasyonlarına karşı sonunda önlem alan Hercules teknik direktörü Esteban Vigo'nun da 77-87 yılları arasında Barca forması giymiş olması ilgi çekici bir detay.
  • Bir önceki yazımızda başladığımız veri toplamaya devam: Barca'nın bu maçta düştüğü ofsayt sayısı 6. 2'si bana göre yanlış karar, bunlardan 1 tanesi de filelerle buluştu bu arada.
  • Madrid'le puan farkı 7'ye çıktı. Daha erken ama bakalım Katalanlar art arda 3. sezonda da şampiyonluğa ulaşıp 91-94 arası Cruyff'lu efsane kadronun 4 sezonluk rekoruna bi tık daha yaklaşabilecekler mi? Takipteyiz...

No comments: