Monday, January 31, 2011

1/2 => !(17/17)

Evet uzunca bir aradan sonra doktora tezini halledip bloğa döndüm. Kafayı biraz toparladıktan sonra aktif olarak katkıda bulunmaya çalışacağım bundan sonra.

Normalde Galatasaray-Bursa maçı ile ilgili bir iki bir şey yazmak gerekir ama Galatasaray ile ilgili herhangi bir yenilgi artık haber değeri taşıma özelliğini yitirdiği için bu hafta onu es geçeyim dedim.

Beşiktaş yaptığı flaş transferlerle seyir zevki açısından fazlasını vaadediyor. Gerçi maçı izleyemedim ama izlediğim özetlerde gördüğüm kadarıyla İBB forvetleri biraz becerikli olsa durum biraz daha vahim olabilirmiş.

Bu arada İlker Yasin'İn maç sonu yazısından bir kaç satırı almak isterim:

"17’de 17 yapmak için önce 2’de 2 yapmak şart. Yıldızları biraraya toplayarak manşetlerde çok iş yaparsınız. Ama bu yıldızlardan bir takım yaratamazsanız, puan cetvelinin zirvesini sarsmak bir yana liderin 12 puan gerisine düşersiniz."

İlker sanırım transferlerden sonra ilk mağlubiyette böyle bir yazı yazmayı kafaya koymuş.. Klişeleri kenara bırakırsak şurası çok komik:

"Guti, Almeida, Quaresma, Simao fizik güçleri, dayanıklılıkları iyi olmayan, yaşı kemale ermiş oyuncular..." Sanırım Almeida ve Quaresma Guti kontenjanından cümleye dahil olmuşlar. Bildiğim kadarıyla Q7 1983'lü, Almeida ise 1984'lü..

Yalnız söylediği bir şeye katılmamak mümkün değil: "Beşiktaş orta sahasında Ernst mutlaka olmalı."

Bir de bir Necip vardı.. Yazık olmasın..

No comments: