Friday, May 11, 2012

Tarla Çiçek Açmış...


Beşiktaş'ın FB'yi 1-0 yendiği ve GS maçındaki taşkınlıklardan ötürü alınan ceza nedeniyle maçı sadece kadın ve çocukların izlediği maçı TV'den izleyenlerin dikkatini çekti mi bilmiyorum. Zira yayıncı kuruluş zaman zaman tribünlerin sesini kıstı gibime geldi benim. Neden mi? Neden olacak, erkekler neden stada giremiyolarsa ondan, küfür!

Özellikle takip ettim PFDK'yı ve beklenen ceza geldi. Rakam önemli değil; zira Beşiktaş bu sezon aldığı cezalarda açık ara lider yanlış bilmiyosam. Küfredenler de yeni sezonda bi atkı, bi de forma alıverirler, vicdanlar rahatlar ne de olsa...

Yazının başlığını Tarihe Geçtik koymaya hazırlanırken bir de ne göreyim. Meğer ilk değilmiş ki bu. Daha önce de farklı klüpler sadece kadınların ("ve çocukların" yazamıycam üzgünüm) izlediği maçlarda edilen küfürlü tezahürat nedeniyle ceza almışlar. E öyleyse Stadlar Çiçek Açmış hakkaten de!

İşin garibi gugıla "kadın, küfür, seyircisiz" yazıp karşıma ilk çıkan bir iki blog ve portalda da şöyle ifadelerle karşılaştım: "Kadınlar Sövemez mi?", "Küfür Sadece Erkeğin Hakkı mı?". İşin boyutu gayet sosyolojikmiş yani anlayacağınız...


Hülasa, bu uygulama derhal kalksın, basında çıkan "Erkekleri Aratmadılar" haberleri de derhal bitsin lütfen. Biz de bi farkınız var sanmıştık. Sosyolojiden anlamıyoruz ya, ondan olacak heralde, yanıldık.

1 comment:

alsakal said...

Bahsettiginin bir ispati da burada: http://youtu.be/dIeoEWQeMHA evet +18, evet komik, ama hos degil...