Friday, July 3, 2009

A Matter of Record

Wimbledon 2009 ilk yari final macinda beklenen oldu ve Roger Federer 7-6(3), 7-5 ve 6-3'luk setlerle Tommy Haas'i 2 saatte devirdi. Bu galibiyet Federer'i ust uste 7. kez Wimbledon finaline tasirken (ki 1877'de start alan turnuvada bunu basaran ilk tenisci), 15. Grand Slam sampiyonluguna da bir mac daha yaklastirdi. Ayrica, 20. Grand Slam finalini elde ederek Ivan Lendl'i de mazide birakmis oldu. Pazar gunku finali kazanmasi halinde William Renshaw(7) ve Sampras(7) ile birlikte Wimbledon'i 6+ kazanan 3. tenisci olacak.


Yari finale donecek olursak, Federer oyuna kontrollu/hakim basladi ve istikrarli bir sekilde noktaladi. Federer 49 winnere karsi sadece 15 basit hata yaparken, bu rakamlar Haas icin 28'e 31. Ayrica Federer 11 ace yapti ve 1. servis sayilarinin 89%'uzunu, 2. servis sayilarinin da 81%'sini kazandi. Mucadelenin kopma noktalari kuskusuz Haas'in 1. set tie-break ve 2. set 10. oyundaki forehand hatalari ve 3. set 8. oyundaki double-fault'u oldu.



Hatirlarsiniz Federer gectigimiz ay French Open'i kazanarak kariyer Grand Slam'i tamamlamisti. Fisilti gazetesine gore Sampras'in Pazar gunku Wimbledon final macina gelip kendisine ait rekoru Federer'in kirmaya calismasini izleyip izlemeyecegi merak ediliyor. Belli ki Federer'e konu hakkindaki dusuncelerini sormuslar, yavrum o da cevaplamis;

"He might come around, he might not.. It's his choice. I'd love to see him because he's a good friend of mine. Very honored of course that I share the record of 14 with him."

Soylenen ise Sampras'in Califronia'daki malikanesinden 2 oglunu birakacak dadi bulamadigi icin ayrilamadigi. Hayirdir insallah, hayirdir insallah..



Not: Bu arada az once Wimbledon yari final 2. macinda Andy Roddick, Andy Murray'i 6-4, 4-6, 7-6 ve 7-6'lik setlerle devirdi ve adini Federer'in karsisina yazdirdi.

No comments: