Friday, July 3, 2009

Ron Artest @ Lakers


"I am happy to say I am goin' to L.A."

Ron Artest, Kobe Bryant'la olasi partnerligini ESPN'e cektigi yazili mesajda bu kelimelerle ifade etmis. Takasin hala gercekles(e)memesinin sebebi de Houston'in Artest icin butun opsiyonlari degerlendirmek istemesi. Lakers, Artest'in keyfine gore 2 ayri kontrat paketi hazirlamis; 3 yillik $18.7m ve 5 yillik $33.5m. Tabii bu durumda ayari sapiyla eline alan Ariza olacak gibi. Ortak kani Lakers'in hem Odom'i hem de Ariza'yi takimda tutmayi arzuladigi yonundeydi ve hatta playoff finalleri sonrasi Ariza takimdaki konumunun onemli oldugunu da aciklamisti. Su haliyle Lakers'in Artest icin Ariza'yi sutlayacagi yazilip ciziliyor.

Peki Artest mevcut Lakers kadrosunda rol oyuncusu olabilir mi veya Bryant, Gasol ve Odom'lu kadroda o acayip sut tercihlerini kisitlayabilir mi? Gorunuse gore Lakers Artest'in cok yonlulugunu, fiziksel kuvvetini ve mikroplugunu risk etmeye deger bulmus. Artest, ligdeki elit savunmacilardan, hucumu da kayisi koparmadigi donemlerde tatminkar ama esas artisi Lakers'in surekli elistirilen fiziksel olarak kirilgan yapisini guclendirecek olmasi. Gider ayak Houston'a kendisini takimda tutmak icin yeterince agresif olmadiklarindan da cemkirmis ve eklemis;

"I've made money over my time in the NBA. I lost money when David Stern suspended me, I'm not playing for the money anymore."


Edit: David Aldridge haberine gore Artest 5 yillik kontrata tav olmus ama heralde biraz catlak oldugu icin Lakers yonetimi onumuzdeki hafta Carsamba'ya kadar Artest'e arzu ederse 3 yillik imzalama ayricaligini da vermisler.

No comments: