Saturday, December 5, 2009

He15man



Hani gavur "made my day" diyor ya. Bu adamlar da "made my Ph.D." Yok Turkcesi. En azindan, bu hissi veren cevirisi.

Kim bu adamlar; Corey Brewer, Al Horford, Joakim Noah, Taurean Green, Lee Humphrey, Chris Richard, Chris Leek, ve Tim Tebow. En gorkemli mezuniyet Tebow'unki elbette, tek yildiz, en yildiz.

Amerikan standartlarina gore ziyadesiyle mutevazi ve dusunceli bu adamin belki tenkit edilebilecek tek ozelligi misyoner aktivitelere fazlasiyla duskunlugu.

Sportif anlamda bu adamlarin ortak paydasi; fundamental'larinin ust duzey olusu (Noah'in sutu haric).

Bunun ortak getirisi; ozguven, gerektiginde maci cevirme, baskidan en az duzeyde olumsuz, genelde olumlu etkilenme.

Florida basketbol takimi 2007'de sampiyon oldu. Sonraki sene bakalim kim onlari goturecek diye (basta medya) akbaba gibi beklediler, ama takim yine sampiyon oldu. Hic kavga etmeden, cok az macta zor duruma duserek. Bu zorluklar finallerde bile degil, sezon basinda form tutarken goze carpti.

Futbol takimi rekor seriyi her mac gelistiriyor. Gecen hafta Tebow'un swamp'taki son maci. Gozler ustunde, bir hata, bir sacmalik? Yok. Neden acaba? Yine mukemmel oyun, izleyicilere selam niteliginde (maalesef basarisiz) bir jump-pass girisimi. Rushing TD. Her sey var, ozguven yine dorukta, acabalar yine yok.

Peki neden Tebow'a selam olsun deyip durmuyorum; cunku isin bizim icin ders cikarilacak daha onemli bir tarafi var. Ornegin, GS UEFA'yi kazaniyor. Sonraki sene biraz iyi ama devami yok. Milli takim, Dunya Kupasi'nda ucuncu oluyor, sonraki turnuva"lar"da hic yok. BJK, sampiyonlar ligi'nde son hafta oncesi iddiasi oldugunu zannederken, hedef maclarinda varlik gosteremeyip, sans eseri bir 3 puan alarak bir yerlerde oldugunu zannediyor. Hepimiz biliyoruz ki, BJK son maca 1 puanla ciksa, o macta daha istekli olur. Simdi havadalar. Ne tuhaf, bizdeki ozguven cok farkli isliyor. Deplasmanda kafa rahat baski yok zaman zaman basari var, iceride baski altinda eziliyorlar. Sozun ozu; fundamental yok, gaz cok.

Bir parantez de Florida "amerikan" futbol takimina acalim; Chris Leek giderken arkasinda Tebow'u birakti. Ama Tebow giderken arkasinda saglam bir QB birakmiyor, dikkat!

2 comments:

verne said...

Fotografi sen mi cektin?

alsakal said...

evet. gecen sene eylul'de son kaybettigimiz mactandi. ama ben fotoyu koydum ve dun 14 ay sonra kaybettik :)