Friday, December 11, 2009

Rockets Güncesi

Var mı All Star isteyen?

Öncelikle takımın son durumu 12-9 galibiyet yüzdesi ile Batı konferansında 6. sıradayız ve play-off lara göz kırpmaya devam ediyoruz. Skorlara göz atacak olursak:



Önümüzde Philadelphia ve Toronto deplasmanları var. Sonrasında Salı Detroit maçıyla eve dönüyoruz.

Takımın istatistiklerine göz atalım bir de sonra konuya giricez:





Bunları ilerde mukayese fırsatı da bulabilelim diye yazdım. Yakından takip edenler bilirler sezon başından beri Yao ve T-Mac'siz yoluna devam ediyor Rockets. All Star sız demek gerekiyor aslında ama takımın gösterdiği performansa ayıp olacak.

Yine daha önce de yazdığımız gibi T-Mac şu ara sakatlıktan kurtulup takıma dönmeye hazırlanıyor. Bu da işleri biraz karıştıracak gibi.

Nedeni basit aslında. Şu anda yakalanan sinerji ile Rockets uzun zaman sonra takım gibi oynuyor. T-Mac ise özellikle kontratının son senesi olduğu göz önüne alınacak olursa (ve henüz bitmediğini alemlere kanıtlama hevesi olan bir adam, sakatlık sürecinde bütün imaj kampanyası bunun üzerine kuruldu) bu takımın ruhunu bozacaktır.


Kimileri 7 defa All Star olmuş adam takıma dönüyor diye Rockets taraftarlarının zil takıp oynayacağını düşünüyordur ama kazın ayağı öyle değil.

Bunu destekleyecek fact lere göz atacak olursak:

1. 2004-2005 sezonundan beri T-Mac'in şut başına sayı ortalaması 1,2'yi bile bulmuyor ve şu an takımın onsuz ortalaması 1,19. Yani sayı açısından takıma katkısı kendisini vazgeçilmez adam yapmıyor.
2. Defans açısındansa dükkanı uzun süre önce kapattığı biliniyor.
3. Geçmişte rebound ortalamaları All Star düzeyinde bir oyuncudan beklentilerin de ötesindeydi belki ama son 3 senesinin ortalaması maç başına sadece 5.
4. Yine son 3 senesinde hemen hemen bütün istatistikleri düşüşte: assist, sayı,FGP, FTA, blok...

E hal böyleyken zaten sakatlıktan çıkıp gelen bir oyuncudan beş sene önceki performansına yaklaşmasını nasıl beklersiniz?

Mantalite olarak "takım" kavramıyla olan probleminden bahsetmiyorum bile.

Geleceğin takımını kurma idealiyle yola çıkmış Rockets yönetiminin şu ana kadar gösterilen performansla ilgili bir sıkıntı içerisinde olduğunu tahmin etmiyorum. Önümüzdeki sene büyük ihtimalle bu takımda olmayacak biri için gençlerin oyun süresinden kesip gelişimlerine sekte vurmak akıllıca bir tercih olmayacaktır ve Adelman'da bunun farkında olmalı.

Bu sene şampiyonluk çok iyimser bir hedef ve gerçekleştirilebilir hedefler için T-Mac'e gerek yok. Bu yüzden T-Mac'in trade edilmesi kimseyi şaşırtmamalı.

No comments: