Wednesday, April 25, 2012

Celtics Bench vs. Heat Bench

In my 11 years, that's the worst game I've ever witnessed. In the NBA, you've got to take the good with the bad.
Shane Battier - Miami Heat

TD Garden'in ev sahipligi yaptigi 2011-2012 NBA sezonunun son karsilasmasi Boston Celtics ve Miami Heat arasindaydi ve "NBA Yaz Ligi" kivaminda seyreden maci kaciranlar gecenin talihlileri oldular. Mactan hemen once birisi hizli adimlarla yaniniza yaklasip biletlerini satmayi teklif etse ne olup bittigini maca baslayacak 5'ler anons edildiginde coktan anlamis olurdunuz. Cunku, bu haftasonu start alacak "2012 NBA Playoffs" golgesinde hem Doc Rivers hem de Erik Spoelstra takimlarindaki yildiz basketbolculari dinlendirmeye karar verdiler. TD Garden'daki biletli taraftarlar da LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh, Rajon Rondo, Kevin Garnett gibi all-starlarin yerine Dexter Pittman, Ryan Hollins, Sean Williams gibi kutukleri takip etmek zorunda kaldi. Sonuc - ongorulebilecegi gibi - TV karsisindaki basketbol seyircisini, medyayi, ama daha onemlisi biletli 18626 taraftari gucendirmek oldu. Soz konusu basketbol karsilasmasinin ne kadar bayagi oldugunu su istatistikler ortaya koyuyor sanirim: 1. ceyregin sona ermesine 5:45 varken Boston 0-11 gerideydi, 1. ceyrekte 2 takim toplamda 17 top kaybi yapti ve sadece 12 isabet buldu, 3. ceyrek sonunda skor 50-50 idi, Miami attigi 66 sayi ve yaptigi 24 top kaybi (11 tanesi ilk ceyrekte) ile her 2 kategoride de sezon rekorunu kirdi.

You know these games are still important, probably for both teams. We pretty much know our rotation[for the postseason], but someone else is always going to help you in the playoffs, and games like this can give you confidence. That was huge for Sasha Pavlovic.
Doc Rivers - Boston Celtics

Netice olarak bir takimin kazanmasi gerekiyordu ve Boston Celtics son ceyrekte Sasha Pavlovic'in adeta alev almasiyla (kullandigi son 7 suttan 6 isabet cikardi ki durumun vahametini yeterince anlatiyor sanirim) karsilasmayi 78-66 kazandi. Pavlovic de maci 16 sayiyla tamamladi: 50% 3PT, 70% FG. Bir kisim Celtics taraftari Boston'daki evlerine galibiyet sarkilariyla donduler, ama tahminen daha kalabalik bir grup mac biletine hic ettikleri paranin agirligini hissettiler. Bu asamada Rivers ve Spoelstra'nin as oyuncularini dinlendirme kararlariyla ilgili bir problemim yok. Sonuc olarak, takimlarini sadece 4 aya sikistirilmis 66 maclik NBA sezonunda tasiyan oyuncularini dinlendirmek - ozellikle Kevin Garnett'in All-Star arasi sonrasi uzerine cok yuk bindi - ve lokavt nedeniyle yogun gececek playoff kosusu oncesi 100% hazir hale getirmek onlarin oncelikli vazifesi. Playoff neticelenip hersey sona erdiginde de 24 Nisan'daki as oyuncularini dinlendirme kararlariyla degil Mayis ve Haziran'da yapacaklari playoff karsilasmalarinin sonuclarina gore yargilanacaklar. Diger taraftan, bu karsilasmanin TNT'de naklen yayinlanmasi ve esasinda her 2 takimin da dun aksam alacaklari galibiyetle playoff potasinda ev sahibi avantaji yakalama ihtimalleri (Boston'in Atlanta eslesmesinde, Miami'nin de olasi bir Chicago eslesmesinde), basketbol seyircisinin hayal kirikligini daha da kuvvetlendirdi. Maalesef bu ilk defa yasadigimiz bir deneyim degildi ve son defa da olmayacak. Dolayisiyla tek temennim NBA yonetiminin normal sezonun son ayindaki maclar icin hem takimlari hem de taraftari mutlu edecek cozum onerileri sunmasi. Ozellikle biletli taraftarlar all-star basketbolculari yakindan seyredebilmek icin ciddi para harciyorlar ve onlari yedek kulubelerini izlemeye mecbur kilmak pek adil degil.


No comments: