Sunday, April 22, 2012

Tenis Topu Yagmuru

El Clasico'nun La Liga'daki hegemonyasi Sevilla'nin Sanchez Pizjuan'da Levante ile dun aksam oynadigi La Liga macinin birkac dakika ertelenmesine neden oldu.. Ev sahibi Sevilla taraftarinin protestosu nedeniyle.. Hem de sahaya firlattiklari tenis toplariyla.. Santra vurusunun uzerinden bir dakika gecmemisti ki Sevilla kalecisinin korudugu kalenin arkasindaki taraftar grubu sahaya duzinelerce tenis topu atmaya basladi. Gorevliler kale sahasini tenis toplarindan temizlemekle mesgulken bu sefer de Real Madrid menajeri Jose Mourinho'nun mac sonu basin toplantisina atifta bulunan su pankarti actilar: "Stop the match, Mourinho is talking" (Maci durdurun, Mourinho konusuyor). Nedeni mi? Primetime kusaginda sadece Barcelona - Real Madrid macina yer vermek icin Sevilla - Levante macinin baslama saatinin degistirilmesi ve macin gece kusagina ertelenmesi.


Belki de su anda dunyanin en iyi 2 futbol takimi olan Barcelona ve Real Madrid'e yapilan bu pozitif ayrimciligi protesto etmek anlasilabilir bir durum, fakat neden tenis topu? Cevap icin fazla degil sadece 2 yil oncesine, Isvicre'deki Basel - Luzern futbol karsilasmasina goz atmamiz yeterli. Novak Djokovic ve ulusal kahraman Roger Federer arasinda oynan ATP Basel tenis turnuvasi finalinin baslama saati Basel - Luzern maciyla cakismis, Basel - Luzern macinin baslama vurusu daha gec bir saate ertelenmis ve hakemin duduguyla birlikte Basel taraftarlari sahayi tenis topuna bogmuslardi. Anlasilan bu fikir Sevilla fanatiklerinin hosuna gitmis ve ellerine hazir firsat gecmisken bunu degerlendirmek istemisler, her ne kadar El Clasico tenis ile alakadar olmasa da.

Taraftarin tenis topu cephanesi tukendikten sonra oynanan karsilasma 1-1 beraberlikle sonuclandi. Ayni dakikalarda Jose Mourinho basin toplantisinda boy gostermek yerine medyanin sorularini cevaplandirmak icin yardimcisi Aitor Karanka'yi gondermisti, belki de kendine has tarziyla basini protesto etmek icin.

No comments: