Wednesday, April 25, 2012

Bipolar Bozukluk


The concussion ... demonstrates the danger posed by violent acts of this kind, particularly when they are directed at the head area. We remain committed to taking necessary measures to protect the safety of NBA players, including the imposition of appropriate penalties for players with a history of on-court altercations.
NBA Commissioner David Stern

Los Angeles Lakers'in 2012 NBA Playoff gemisi daha limandan ayrilamadan onemli bir darbe aldi. NBA yonetimi, Pazar gunu oynana ve 2 uzatma sonunda LA Lakers'in Oklahoma City Thunders'i 114-106 yendigi karsilasmada Thunder guardi James Harden'a dirsek attigi icin Metta World Peace'e 7 mac ceza verdi. World Peace, LA Lakers adina normal sezonun son randevusu olan Sacramento Kings mucadelesinde forma giyemeyecek ve geriye kalan 6 maclik ceza playofflara tasinacak. LA Lakers, playoff agacindan 6 mac oynamadan duserse de kalan maclar NBA'in 2012-2013 sezonuna aktarilacak. World Peace'in cezasi nedeniyle forma giyemeyecegi bu 7 mac 2011-2012 sezonunda oynanirsa kendisinin maddi kaybi $348.000 olacak (oynamadigi maclarda maasini alamayacagi icin).

I hope James Harden is OK. I apologize to the Oklahoma City Thunder fans and the Thunder organization.
Metta World Peace

7 maclik oynamama cezasi Metta World Peace'in 13. (sanssiz) senesini doldurdugu NBA kariyerindeki 13. cezaydi. Eylul 2011'de Ron Artest adini Metta World Peace olarak degistirmisti ve Kasim 2004'teki Detroit Pistons - Indiana Pacers karsilasmasinda kendisine 86 maca mal olan The Palace kavgasindan beri major munakasalardan uzak durmayi basarabilmisti. Nitekim, 13 yillik NBA macerasindaki sportmenlik disi faullerin ve kavgalarin kabarik listesine goz atinca farkediyoruz ki Metta World Peace'in kariyerini kendisinden daha cok sabotaj eden tek atlet Ron Artest. Bipolar bozukluk hem World Peace'i hem Artest'i olduruyor. Artik o cemberin disina ciktigini dusunurken kendisini yine o cemberin icine atiyor.

No comments: