Wednesday, October 27, 2010

Kral Çıplak

NBA sezonu en nihayetinde Celtics-Heat kapismasiyla basladi. Celtics'in yas ortalamasi her gecen gun artiyor ama defense intensity'lerini her nasilsa korumayi basariyorlar. Bu savunma anlayisinin mimari olan Tom Thibodeau'nun takimdan ayrilmasi bile ritimlerini bozmamis. Ancak artan yas ortalamasiyla ve eklem agrilariyla Celtics savunmasi yogun mac temposuna nasil ayak uyduracak merak ediyorum. Celtics hucumlari ise gecen seneki gibi direkt Rondo odakli - Heat macinda tek basina 17 asist yaparken Heat 19 asist Celtics 25 asist yapti. Rondo'nun benchte oldugu donemlerde (yedeginin Nate Robinson oldugunu da hatirlatayim) veya gevsek oldugunu donemlerde Celtics hucumlari tikaniyor. Dunku macta Heat'in comeback'inin en ozet ifadesi bu. Offseason'da bigman'leri kadroya katarak bench derinligi saglamis gibi gozukseler de bu takimin en buyuk problemi Rondo'nun sirtina binmek olacak. Celtics su anda "Big-3" takimi degil de "Big-1 & 3-All-star" takimi goruntusunde.

Her ne kadar baslikta kral ciplak desem de (hep demek istemisimdir) Heat adina dunku macin adami kuskusuz LeBron James'ti (31 Pts, 4 Reb, 3 Ast, 1 Stl, 2 Blk). Offseason hamleleriyle sampiyonluk adayi ilan edilmesine ragmen, Heat hala takim organizasyonunu saglayamamis. Belki de Wade-LeBron-Bosh'un pre-season'da sadece 3 dakika beraber oynamasiyla iliskilendirilebilir bu uyumsuzluk. Celtics macinin 2. ceyreginde bi ara Rondo'nun 6 asisti varken, Heat'in sadece 3 asisti vardi. Ayrica, ilk ceyrekte attiklari 9 sayi ve ilk yarida attiklari 30 sayi gecen seneki en dusuk sayilarinin (12-32) altinda kaldi. Heat'in esas problemi ise guard ve pota alti savunmasi olacak gibi. Her ne kadar starting lineup'ta bu 3 isim cok cool gozukse de takiben gelen 2 isim Joel Anthony ve Carlos Arroyo. Joel Anthony'nin boyu sadece 6'9'' ve kendisinden 3 saniye korudorunu doldurmasini beklemek veya ilerleyen haftalarda Howard'i savunmasi beklemek biraz abes olur. Dunku macin ilk yarisinda Celtics ard arda turnikeler atarken, 38lik Shaq'a karsi alabildikleri tek onlem faul yapmakti - bi transition sonucu smac vurmasini da izledik ve Shaq'in Magic gunlerini hatirladik sagolsunlar. Carlos Arroyo da hicbir zaman takim oyuncusu olamadi (keza Bosh da) ve simdi kendisinden Rondo'nun yaptiklari beklenmese de hucumu yonlendirmesi isteniyor.

Heat muhakkak en iddiali sampiyonluk adaylarindan, ama sanki LeBron'la ugrasirken diger tamamlayici parcalari dusunmeye vakitleri kalmamis. Su haliyle Heat'in LeBron ve Wade'ten hem hucumu domine etmelerini hem riboundlari kovalamalarini hem de savunmayi ayakta tutmalarini umit etmekten baska yapabilecekleri pek birsey yok. Bu ikiliden Wade dun aksayinca (4-16 FGM-A, 6 TOs) LeBron'un gucu yetmedi. Bi de umarim Heat macerasiyla Bosh'un ne kadar overrated bi oyuncu oldugu da anlasilir artik.

Son olarak, sezonun ilk macinin baslamasina dakikalar kala Nike, LeBron merkezli "What Should I Do" reklamini dondurmeye basladi. Ilgilisine..

7 comments:

Armağan said...

reklam iyiymiş ama kuzen

verne said...

kral olm! bi de espn'nin marvel'la hazirladigi mukemmel cizimler var, goz atmani oneririm

Armağan said...

"Sizin istediğiniz kişi mi olmalıyım?"

skiptomylou said...

http://www.youtube.com/watch?v=NvgD9HNTMkM

cleveland'ın cevabı...

Armağan said...

iyiymiş! south park da son bölümünde daşşak geçmiş diye duydum.

skiptomylou said...

south park son bölümünde inci sözlük tabiriyle tsunamiye karşı sikmiş:) hem lebron'a hem bp'ye geçirmiş.

yalnız ulan iyi kötü nba takip ediyoruz. o vidyodaki ablalardan biri (ulan offensive durmasın diye kıçımı yırttım da başka türlü tarif edemicem, zenci abla) 2005 boston serisinden bahsediyor, you quit filan diyor. o neydi hatırlayamadım.

Armağan said...

onu bizim çocuklar bilir kanka. dur yönlendiriim.