Wednesday, October 6, 2010

UYGUNsuz!

2007-2008 sezonu bittiğinde artık tamam demiştik. Şehrimizin takımı ait olduğu yere geldi ve burda kalacak. Nitekim öyle de oldu. Kırmızı şimşekler 2008-2009 sezonunu 11., 2009-2010 sezonunu ise 7. bitirerek Süper Lig'deki yerini perçinlemişti artık. Hem taraftar kitlesi ve şehrin potansiyeliyle lige renk katmış, hem de büyük takımlardan dahi puan çalabilecek bir ekip haline gelmişlerdi. Öyle ki İstanbul'un 3 büyükleri Eskişehir deplasmanına gelmeye çekinir olmuşlardı.

Çocukluğumun Eskişehir'inde play-off zamanı gelip çattığında (nedense hep play-off oynamak durumda kalıyordu takım) sokaklar bomboş kesilir, herkes radyolarının (o zamanlar D-Smart da yok tabi) başına kurulurdu. Spikerin ses tonu ve şiddetine göre pozisyonlar hayallerde canlandırılır, her kaçan gol sonrası sokaklardan tıpkı bir koro ahengiyle duruma uygun nidalar yükselirdi. Yaşanan heyecanın nedeni ise gayet basit: Müzesinde 1 Türkiye Kupası bulunan, ligi 3 kez lig 2.si, 2 kez de lig 3.sü bitirmiş bir takımın taraftarları bulundukları yeri kendilerine yakıştıramıyorlardı.

Bu sezon ise, geride kalan 7 haftanın ardından, henüz galibiyetle tanışamayan kırmızı-siyahlılar ligin dibine (17.) demir atmış durumda. Bu nedenle de geçtiğimiz günlerde Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Hele bir Ümit Karan meselesi var ki hiç değinmek dahi istemiyorum. Neyse efenim, buraya kadar hadi anlamış olalım olan biteni. Sonuç itibariyle, Eskişehirsporlu yöneticilerin takımı bizden daha yakından takip ettiğinden şüphemiz yok. Bir anda Zico'nun ismi geçmeye başladı kulislerde, biz de sevindik hatta. Ya dedik, vizyon katar bu adam camiaya. Derken olan oldu ve Bülent Uygun'un görevinden istifa ettiği haberi patladı medyada. Ne olduysa da bundan sonra oldu zaten!

Yazımın son paragrafına başlamadan, biraz önce aldığım ve beni bu yazıyı döşenmeye mecbur eden haberden ötürü, bir Eskişehirli olarak, büyük utanç duyduğumu belirtmeden devam edemicem. İlk istifa haberini aldıktan sonraki şüphelerim Bülent Uygun'un Eskişehirspor'la anlaştığı haberi üzerine doğrulandı. Konunun Bucaspor'la ilgili olan kısmı ancak başka bir yazının konusu olabilir ve olmalıdır da. Fakat bu leke lig tarihine mürekkep usülü bulaşmıştır. Güzel şehrimin güzel insanları adına, üzerime vazife olmasa dahi, gerek Buca halkına, gerekse ülkemdeki tüm futbolseverlere karşı özrü bir borç biliyorum.

Bu noktadan itibaren başarıdan konuşmak ise laf-ı güzaf!

P.S. Federasyonu ise, bir daha böyle bir rezalet yaşanmaması adına, bu gibi durumlarda ödenecek tazminat tutarlarında ciddi bir artış getirmeye davet ediyorum. Ben FM'den olma kısıtlı bilgimle bu kadarını düşünebildim, lütfen ne gerekiyorsa yapılsın! Konuşturmayın daha fazla beni...

Edit#1: Takipçisi olacağımızı söylemiştik, sözümüzde duruyoruz. Etik Kurulu'nun yaptığı değerlendirme sonucunda Bülent Uygun
talimatlara aykırı biçimde menajerlik faaliyetinde bulunmasından dolayı tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Kaynak: ntvspor.net

Edit#2: Bülent Uygun'un faaliyetlerini(!) takip edecek hıza sahip değilmişiz meğerse, dolayısıyla siz Geppetto babanın çocuklarından özür diliyoruz. Yukarıdaki link'teki haber Buca-Eskişehir dosyasından tamamen farklı imiş. Kendileri gerçekten de talimatlara aykırı menajerlik(!) yapmışlar. Buca'da sezon öncesi transfer bolluğunun nedeni şimdi anlaşıldı. Tiksindim yahu...

P.S. Konuyla ilgili Ercan Güven'in yazısını okumak isteyebilirsiniz.

Edit #3: Umarım bu son edit olur, çünkü bu konu gerçekten kabak tadı vermeye başladı. Efenim, soruşturma sonrasında
PFDK Bülent Uygun'a 8 maç resmi müsabakalardan men cezası verdi. Eskişehirspor yönetimi de kararı ağır bulduklarını ve hocalarının arkasında olduklarını beyan etti. Bi yandan da Bucaspor yönetimi Uygun'un lisansı iptal edilmeliydi diyor. Herkes bişi söylüyo sizin anlayacağınız. Kalbim sıkışır gibi oluyo vallahi, daha fazla yazamıcam kusura bakmayın. Buyrun linkler, kendiniz bakın: 1 2 3 4
5 (yasal uyarı: kalıcı sinir tahribatına neden olabilir)

1 comment:

verne said...

bu gelismeler beni de cok rahatsiz etti. rica calimbay istifa ettigi gun ntvspor.net'te es-es'in bulent uygun'u dusundugu konusuluyordu. hatta bunun uzerine bulent uygun aciklama dahi yapmisti bucaspor'un basindayim, bir yere gitmiyorum diye. simdi de 1 aylik bi surecten bahsediyor istifa nedeni olarak. birileri yazip oynuyor, birileri de agzi acik izliyor iste.. super lig bu kadar super.