Sunday, October 3, 2010

Gercekten kazanmak...

Kor fanatik olmadigim icin kaybedilen bir mac sonrasi cok sinirlenmem. Ama bugun Trabzonspor, o eski efsane kadrosu gibi kazanmazken, ben de dahil tarafli tarafsiz cok insanin destegini kaybetmis olmali. Bence bugun TS siradan bir lig macini kazanirken sporsevenlerin gonlunde cok seyi kaybetti.

Agir yagmur sonucu patates tarlasina donen bir sahada spikerlerin BJK'nin top tutamamasini elestirmesi, Guti'den harikalar yaratmasini beklemesi abest. TS sadece kapanirken bir hava topunda BJK savunmasinin zaafini iyi degerlendirip harika bir gol atti. Bir cogunu da kacirdi. Ama BJK sadece ilk yarida TS'nin kanat zaaflarini iyi kullanirken, ikinci yarida daha plansiz saldirdi. Ilk yarida basketbol macini andiran muthis mac, ikinci yarida, ozellikle TS golu bulduktan sonra, kapanan Anadolu takimina karsi suursuzca saldiran Turk buyugu macina dondu.

TS 4. buyuk oldugu iddia ederken, yerlerde yatmalar, kendini yere atmalar, mac bitmisken rakibe yumruk atmalar, TS'ye yakismadi. Bu olanlar futbol'un F'sini degil ama siyasetin S'sini cok iyi bilen Senol Gunel'in verdigi taktik hakkinda da aydinlatici oldu. Sahada top oynamaya niyetli sadece Coleman ve Selcuk, oynayabilen sadece Selcuk varken bu TS ancak boyle kapandigi maclarda sevinebilir. Kanimca yine ligi Bursa, BJK, ve FB'nin altinda bitireceklerdir.

Kuddusi Mutfuoglu icin Ersin Duzen'in mac esnasindaki tweetleri yeterlidir herhalde. "kuddusi müftüoglu'nun kariyerinde tartisilmayan bir maç var mi acaba?" ve bundan bir saat kadar sonra "maci izleyen fay hatti bile kuddusi müftüoglu'nun yönetimine tepkisiz kalmadi!!!" yazdi. E hakem boyle olunca, zemin yuzunden asagi yukari ayni topu oynayabilen iki takimin macini da yazi tura kadar rassal bir bicimde belirlemis oluyorsunuz. Olan kaybeden takimin futbolcu ve taraftarinin sinirlerine oluyor...

No comments: