Thursday, October 14, 2010

Bursalona

Malumunuz gündem oldukça yoğun bu sıralar. Maksat biraz kafamız dağılsın, hem bi nebze eğlenelim, eğlenirken de düşünelim dedik ve bu başlığı attık.

20 Ekim'de Manchester'da tarihi maçlarından birine çıkıcak Bursaspor. Daha önce Berbatov'la ilgili yazımda, mümkün oldukça ManU maçlarını kaçırmadığımı belirtmiştim. Valencia'yla oynadıkları son CL maçlarını İngiliz yorumculardan dinlerken, Bursaspor'dan averaj takımı gibi bahsetmeleri canımı sıkmıştı. Meğer bir tek onlar değilmiş böyle düşünen. Bakınız Sir Alex Ferguson maç öncesi Inside United dergisine yaptığı açıklamada neler demiş: "Yeşil-beyazlı takımın başkanının Rus olduğunu ve son birkaç yıldır transfere çok para harcadıklarını biliyoruz." Bursaspor'u yakından takip ettiklerini iddia eden 68 yaşındaki deneyimli menajerin gafı bununla da sınırlı kalmamış ve rakiplerinin kadrosunda iki Brezilyalı futbolcunun bulunduğunu kaydetmiş.

Konuyu milli maçlara bağlamak istemiyorum ama; Türk futbolunun katettiği(!) yol açısından baktığımızda, hepimizin dirseklerini sert bir yüzeye dayayıp, başını da ellerinin arasına alıp bi süre düşünmesi gerekiyo sanırım...

Kaynak: Sabah

Edit#1: Yarınki (02.11.2010) maç öncesinde, gazetecilerin maçla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine "55-0 Bursaspor kazanır." demiş. Ne kadar da komik gerçekten!..

Edit#2: Madem öyle, Ertuğrul Sağlam'ın Ferguson'a cevabını da yazalım: "
Ben buna ne diyeyim? Şaka yapmıştır herhalde. Kendisi ciddi bir cevap olarak söylememiştir. Bunu Ferguson'ın güzel bir şakası olarak, skoru bir kenara bırakıp Bursaspor kazanır tarafını ciddiye alıp gerçekleştirmeye çalışalım."

Sana da bu yakışırdı SAĞLAM. Yolunuz açık olsun...

No comments: