Sunday, March 4, 2012

Abramovic Sabiti


Chelsea'nin dunku 1-0'lik West Brom maglubiyeti sonrasi Abramovic nihayet kendisiyle ozdeslesen seyi yapti: Andre Villas-Boas (AVB)'in fisini cekti. Londra kulubunu tepedeki 4'lunun 3 puan gerisine sabitlemekten bizzat suclu bulunan AVB'nin yerine sezon sonuna kadar eski asistan koc - daha eski Mavili - Roberto Di Matteo gececek. John Terry ve Frank Lampard sominenin karsisinda ayaklarini uzatmis keyif purolarini tutture dursunlar, Chelsea kulubu resmi internet sayfasinda su aciklamayi yapti:


Unfortunately the results and performances of the team have not been good enough and were showing no signs of improving at a key time in the season.

The club is still competing in the latter stages of the Uefa Champions League and the FA Cup, as well as challenging for a top-four spot in the Premier League, and we aim to remain as competitive as possible on all fronts.


With that in mind we felt our only option was to make a change at this time.


AVB ile sezon basi kontrat imzalandiginda esasinda 3 yillik bir projenin ilk adimi atilmisti: Mourinho doneminin mirascilari olan yaslanan kadronun gencler ve daha modern bir futbol anlayisiyla yeniden yapilandirilmasi. AVB'nin Porto ile yaptiklari da vakti zamaninda Mourinho'nun Chelsea'de basardiklarinin tekrarlanacaginin teminati gibiydi. Nitekim, AVB son 16 macin sadece 5'ni kazanabildi ve su anda Sampiyonlar Ligi hayallerini canli tutmak icin Di Matteo'nun onunde tirmanmasi gereken kocaman bir dag var.

Roman Abramovic'in biraz tokezlediyse hemen kov prensibinin bir parcasi olarak 9 ay once benzer sekilde Carlo Ancelotti kovulmus ve yerine getirilen AVB Maviler'e 44 milyon dolara mal olmustu. Bu meblag 21 Premier League macinda sadece 2 gol atabilmis eski bir Ispanya Milli Takimi forvetine odenen 80 milyon dolardan sonra Stamford Bridge'teki en buyuk israf. Eger Chelsea monogarsisi kulup menajerlerine uyguladigi standartlari futbolcularina da uygulasaydi Fernando Torres coktan kramponlarini asmisti.

Peki onumuzdeki sene Chelsea'nin basinda kimi gorecegiz? Rafa Benitez en kuvvetli isim. Pep Guardiola'nin kontratini hala yenilememis olmasi ve Barcelona'yi birakmaya yonelik sozleri onu da Ingiliz medyasinin adaylari arasina soktu. Bir de Mourinho isminde gelecek vaat eden Portekizli bir genc var - Chelsea'de Terry ve Lampard'in liderligini ustlendigi demirbas oyuncularin altini oymasi icin aday gosterilen.

No comments: