Saturday, March 24, 2012

O'nun Vedasi

It’s with deep regret that I have to conclude my basketball career. I’ve given my all to the Pacers and the community the last 13 years. I had hoped to be able to finish the season, but unfortunately my back problems prevented that from occurring. I want to thank the Simon family and the Pacers’ organization for 13 memorable years.
Jeff Foster

Indiana Pacers'in NBA finali oynayan kadrosunun son halkasi bu sozlerle Pacers organizasyonuna ve profesyonel basketbola veda etti. Jeff Foster, 1999-2000 sezonunda NBA finali oynayan ve 6 mac sonunda Los Angeles Lakers'a sampiyonlugu kaybeden Pacers takimindaki caylak oyunculardan sadece bir tanesiydi - her ne kadar Pacers'in 2000 NBA Playoff'lari kadrosunda adi yazilmasa da. 2003-2004 sezonu Pacers'inda ise Jermain O'Neal'in yaninda daha dikkat cekici bir role sahipti. O Pacers takimi normal sezonu 61 galibiyet ile tamamlamis ve Dogu Konferansi finallerinde Detroit Pistons'a kalp kirici bir sekilde 2-4 kaybetmisti. Bu ayni zamanda Pacers icin "The Troubles" sezonunun baslangici olacakti...

Detroit Pistons macindaki Ben Wallace-Ron Artest kavgasiyla baslayan, devaminda "silah" ve "uyusturucu" kelimelerinin hic eksik olmadigi, ve Pacers oyuncularinin kaybetmeyi aliskanlik haline getirdigi The Troubles doneminde Indiana seyircisinin o sahada Pacers formasiyla gormek istedigi belki de tek isim kalmisti. Her maci son maciymis gibi oynayan, bostaki toplara atlayan/ucan, butun savunma ve hucum ribaundlarini delicesine kovalayan, savunmada rakip takim oyuncularinin adeta formalarinin icine giren birisi. Jeff Foster. Bu donemi takiben Indiana taraftari uzun sure playoff heyecani yasayamadi, ta ki gectigimiz seneye kadar. Acikcasi, gectigimiz sezon Indiana Pacers'i playoff agacinda gordugumde Jeff Foster'in Pacers takiminda ustlenecegi rolu merak ediyordum. Reggie Miller, Dale Davis ve Derrick McKey gibi eski playoff mudavimlerinden edindigi playoff mentalitesini bu yeni nesil Pacers takimina nasil aktaracagini.

Maalesef bugun emekliligini aciklamasina yol acan sirt problemi butun hevesimi kursagimda birakti. Sahada alabildigi dakikalar oldukca kisitliydi, ve o asina oldugumuz faal/deli hali yoktu. Herseye ragmen, imzasi niteligindeki 1-2 sert faul ve rakip oyunculardan kopardigi ribaundlarla o eski gunlerinden kalma bir kac enstantaneyi Pacers taraftarlariyla paylasiyordu.

NBA'deki en parlak/enerjik doneminde (2002-2009 yillari arasinda) Jeff Foster, toplam ribaund yuzdesi siralamasinda 7., 36 dakikada alinan toplam ribaund siralamasinda da 6. siradaydi. NBA'de en fazla faul yapan 24. ve en fazla sure alan 110. oyuncu olma gibi ilginc istatistikleri de mevcut. Indiana'da gecirdigi 13 sezon sonunda Jeff Foster, Pacers organizasyonun pek cok tum-zamanlar kategorisinde ust siralara adini yazdirdi. Bunlardan zirve yaptigi 3 tanesi: (1) Oynadigi mac sayisi - 764 mac ile 4., (2) Ribaundlar - 5248 ribaund ile 4., ve tabii ki (3) Yaptigi faul sayisi - 1921 faul ile 4.

Indiana Pacers organizasyonun ve taraftarlarinin hakli olarak her zaman el ustunde tuttugu bu enerjik adami artik o Pacers formasiyla izleyemeyecegiz. Hoscakal, Jeff Foster...

No comments: