Monday, March 26, 2012

Tim Duncan: Too Old To Play


San Antonio Spurs antrenoru Gregg Popovich'in Spurs'taki yasli oyuncularin oynama/dinlenme surelerini ayarlamaya nasil vakif olduguna pek cok kere tanik olduk. Bunun en son ornegini Tim Duncan - Tony Parker ikilisinin dinlendirildigi ve Spurs'un Blazers'a 137-97 kaybettigi macta gormustuk. Spurs, Portland karsisina yakaladigi 11 maclik galibiyet serisiyle cikmis ama Popovich 12. galibiyeti kovalamak yerine bu 2 oyuncuyu yaklasan playofflar icin dinlendirmeyi tercih etmisti.

Benzer bir hadise dun aksam yasandi. San Antonio, back-to-back-to-back'in son ayaginda dun aksam Philidelphia 76ers ile karsilacakti ve genel kani Popovich'in Tim Duncan'i dinlendirecegiydi. Esasinda, Spurs'un bir gun onceki Charlotte Hornets maci oncesinde Popovich bunun ipuclarini vermisti. Dolayisiyla, dun aksam Spurs'un 93-76 kazandigi 76ers karsilasmasinda Duncan'i takim elbisesiyle saha kenarinda takip etmek sasirtici degildi. Sasirtici olan NBA.com'daki istatistik kagidinda Tim Duncan'in isminin yanina yazilandi:

NBA.com mac istatistiklerini yayinlarken o karsilasmada bir oyuncu forma giymemisse nedenini belirli kisaltmalarla izah eder. Misal, "Did not play - Coach's decision", DNP-CD ile ifade edilir. Veya, "Did not dress" yani "Forma giymedi" "DND" ile aciklanir. 76ers istatistik kagidina baktigimizda Gary Neal'in yaninda "DND-Left Mid-Foot Sprain" yazildigini goruyoruz. Bunun nedeni Gary Neal'in onceki karsilasmada sol ayagini hafifce burkmasi ve bu karsilasmada dinlendirilmesiydi. Tim Duncan'in isminin yaninda ise "DND-Old" yaziyor, yani "Forma giymedi, cunku yasli".

Muzip bir hareket olmakla beraber NBA tarihinin gelmis gecmis en iyi 4 numarasina NBA'in resmi internet sitesinin bu sekilde yaklasmasi pek cok Spurs taraftarini rahatsiz etmis gozukuyor. NBA'in ayni maca Joey Crawford'u tayin etmesi ve kendisinin Tim Duncan'a bir kere daha saha kenarinda otururken teknik faul calmasi ise apayri bir sacmalik.

No comments: