Saturday, March 10, 2012

Bir Derdim Var


Mark Cuban, Mavs organizasyonundaki herhangi birinin merak edebilecegi basit bir soru sordu: "Onlar bu takim icin oynamak istiyorlar mi, yoksa istemiyorlar mi?" Taraftarlarimiz, Lamar Odom bu takimda hakikaten oynamak istiyor mu merak ediyor. Takim arkadaslari Lamar kendileriyle oynamak istiyor mu merak ediyor. Bu Lamar'in kac sayi attigi veya ne kadar ribaunt cektigi ile ilgili degil; bunlar sadece yan faktorler. Taraftarlarimiz ve oyuncularimiz Lamar'i canini disine takmis sekilde oynarken gormek istiyorlar ve biz bunu henuz goremedik ve bu artik degismeli.

Rick Carlisle
(97-92 kaybedilen Hornets karsilasmasi sonrasi)

Artik degisiklik zamani geldi... Su anda bir takim degiliz.

Jason Terry
(97-110 kaybedilen Kings karsilasmasi sonrasi)



Lamar Odom, bir Maverick olmak istiyor mu? Buyuk ihtimalle hayir, ve Dallas icin abartildigi kadar karamsar bir tablo degil bu. Odom-Mavs evliliginin beklenildigi gibi yurumemesi kimseyi de sasirtmamali. Ozellikle, sezon basinda son anda yatan Chris Paul takasinin bir parcasi oldugunu ogrendikten sonra yasadigi ruhsal cokuntuyu gordukten sonra. Ve hemen akabinde Lakers'tan takasini istemesi ve yok pahasina Dallas'a gonderilmesinden sonra. Veya, kafasini bosaltmak icin basketboldan 1-2 yil ayri kalmayi ciddi ciddi dusundugunu aciklamasindan sonra. Isin asli, Odom'un belirsizlik icinde takimdan ayri gecirdigi her gun bu opsiyonun kendisi adina daha dogru bir secim olacagini gosteriyor.

Odom'un profesyonel kariyerinde bu sezon yasadigi serbest dusus hayret verici: En Iyi Altinci Adam'liktan NBA tarihinde NBA'den D-League'e giden en yuksek maasli oyuncu unvanina, veya ard arda sampiyonluk kazanan LA Lakers kadrosunun en degerli kilit oyuncusundan gectigimiz sezon onun Lakers'ini playoff disina atan ve NBA sampiyonu olan takimin etkisiz elemanligina. Lamar Odom'un hikayesi aslinda hepimize sunu hatirlatiyor: insanustu fiziksel yetenekleri olan milyoner atletler varsaydigimiz gibi gercek dunyadaki sorunlara/trajedilere karsi bagisik degiller. Dolayisiyla, saha ici / saha disi hareketlerini sadece bol sifirli kontratlariyla yargilamak ve ozel hayatlarinda yasadiklari gucluklerle basa cikamayabileceklerini goz ardi etmek hic adil degil. "Bu adamlar bi' acayip zengin oglum, cikip adam gibi oynasinlar" argumanini savunan siradan birinin ozel hayatindaki calkantilari is hayatina yansitmasi, performansinin dusmesi ve hatta yeri geldiginde patronundan izin almasi da bir o kadar tutarsiz. Diger taraftan Mavericks organizasyonunun Odom'dan net bir cevap beklentisinin olmasi da elestirilebilecek bir durum degil. Onlarin da korumalari gereken sampiyonluk unvanlari ve yatirim yaptiklari milyon dolarlar var.

Lamar Odom su haliyle hem mental hem de fiziksel anlamda basketbol oynayabilecek bedensel yapida gorunmuyor. D-League'te gecirecegi gunler de ruhundaki bu arizayi sihirli bir sekilde onarmayacak. Acikcasi, D-League'te oynayacagi tek bir mac onun kendine guvenini de paramparca edebilir. Mark Cuban, Odom'un kontratini satin alip birakma opsiyonunu (buyout) kullanmayacagini soyledi, ama sanki bu hikayenin de alternatif bir sonu yok. Mavericks'in karanlik cokmeden bu belirsizlik sisinden kurtulmasi gerekiyor. Odom'un da kendine biraz zaman ayirmasi..


No comments: