Wednesday, March 14, 2012

Simarik Cocuk Dwight Howard


Well, I told those guys, I've been telling them for the past two or three weeks now that I want to stay and finish the season.

I told them I feel we have a great opportunity to win and I told them that I want to be here and I want to bring a championship here. I told them they've got to give me that chance. They didn't trade me at the beginning of the season and I told them I'd go out and play as hard as I could every night to put our team in a position to win.

Dwight Howard



Dwight Howard hakkindaki takas dedikodulari ve kendisinin her basin toplantisinda hadiseye farkli bir bakis acisi getirmesi bir NBA takipcisi olarak beni cok rahatsiz etmeye basladi. Howard'in durumu Carmelo Anthony'nin gectigimiz sezondaki "Melodrama"sindan daha kotu veya 2 sene onceki LeBron'un durumundan - kastettigim "The Decision" degil. En azindan Denver, Carmelo'dan yakasini kurtarirken Chandler ve Gallinari gibi direkt katki alabildigi oyunculari takima dahil edebilmisti. Cavs da en azindan LeBron'in Cleveland'taki son senesinde normal sezonu en yuksek galibiyet yuzdesiyle kapatmis ve pek cok analiste gore NBA sampiyonlugunun 1 numarali favorisiydi. Howard'in durumu ise farkli.

Esasinda Howard'in uyguladigi strateji ovguyu hakediyor. Howard, Carmelo'nun Denver'a New York Knicks'e takasini nasil dayattigini ve verdigi ultimatomlari bizler gibi takip etti, ve takasin bu 2 takim uzerindeki sonuclarini degerlendirme firsati buldu. Denver Bati Konferansi'nda 6. sirada otururken, Knicks su anda gorece zayif Dogu Konferansi'nda - Chicago ve Miami'yi ayri tutuyorum - 8.lik mucadelesi veriyor. Esas dikkat edilmesi gereken ise gectigimiz sezondaki takas sonrasi ayaga kalkan tozun bu sezon yere inmesiyle Carmelo'nun New York'ta oynama hayallerinin kabusa donusmeye baslamasi: Amar'e Stoudemire ve Tyson Chandler hizla yaslaniyor ve bu abilerin yuklu kontratlarinin cap space'te biraktigi sinirli bosluk nedeniyle Carmelo'nun etrafi minimum kontratli "gorev" oyunculariyla dolu.

Howard'in 6 aydan kisa bir surede serbest oyuncu olma opsiyonu var ve Melodrama'dan cikardigi da bir ders: New Jersey Nets kendisini almak icin mevcut kadrosunun yarisini feda etmemeli. Sonuc olarak Nets bu sene playofflarda mucadele edemeyecek ve Magic'te de NBA sampiyonlugu gibi bir beklenti hatta hayal bile yok. Dolayisiyla, Howard sezonun kalan yarisinda onurlu bir asker gibi mucadele edecek, dunku Miami macinda oldugu gibi 20+ sayi ve 20+ ribaund rakamlarini istatistik kagidina yazdiracak ve Temmuz'da duzenleyecegi "Sorun sende degil, bende!" basin toplantisiyla Magic'e veda edip Deron Williams'in yanina, New Jersey'e gidecek.

Howard acisindan guzel sonlanan bu hikaye Orlando taraftarlari ve genel olarak NBA seyircisi acisindan rahatsiz edici. Howard surekli olarak kazanmayi ne kadar cok istedigini acikliyor ama sonrasinda Chicago Bulls'a takas olmak istemiyor mesela. Herkesin kendisine guvenmesini ve her seyin cok guzel olacagini soyleyip duruyor. Peki acaba Magic taraftarlari artik bu sozleri isitmek istiyor mu? Bu durum, baska bir kadinla iliski yasayan (ve bunu kimseden gizlemeyen) ve dolayisiyla esinden bosanmayi dusunen bir adamin ayni zamanda utanip sikilmadan cevresine "evliligimi kurtarmaya calisiyorum" demesi gibi. NBA'yi yakindan takip eden herkes Howard'in Magic'i birakacaginin farkinda. Peki neden Howard bu ayrilik resmiyet kazanincaya kadar duygularini kendine saklamasi gerektiginin ve Magic taraftarlarini enayi yerine koydugunun farkinda degil.

Belli ki Howard Carmelo Anthony'nin hatalarindan ders cikarmis, simdi de sira LeBron'dan bir seyler ogrenmekte. LeBron'un "The Decision"ini profesyonel spor tarihinin belki de en buyuk pazarlama fiyaskosuydu ve tek gecede basketbolseverlerin buyuk cogunlugunun LeBron algisini ters duz etmisti. Burada goz ardi edilen ise Cavs'in o sezondaki bir macinin ardindan LeBron'un basin toplantisinda "su dakikadan sonra sezon sonunda serbest kalmamla ve ne yapmayi dusundugumle ilgili sorulari cevaplamayacagim" aciklamasini yapmasi. Howard'in LeBron'un kitabindan calmasi gereken sayfa da tam olarak bu. Artik susmali.

Butun bu takas dedikodusu kirliliginde uzuldugum sey ise Orlando Magic organizasyonu. Bu takim 1996'da Shaq'in - karsiliginda ne bir oyuncu ne de bir draft hakki alamadan - o kapidan cikip gitmesini izledi. 2012 yazinda da ayni kapidan Howard'i ugurluyor olacaklar. Ayriliklar hep geride kalanlara zordur...

No comments: