Saturday, January 15, 2011

Bill'in harita takıntısı

Bill Turianski adlı kardeşimiz kendisine ait web sitesinde enteresan çalışmalara imza atıyor. Onlardan bir tanesini sizinle de paylaşmak istedik: Avrupa liglerinde 2009-2010 sezonlarında oynadığı lig maçlarında -kendi evinde tabii ki de- 29,000 seyirci ortalamasının üstüne çıkan takımlar harita üzerinde sergileniyor.

İlk bakışta dikkatimi çekenler: Almanya'nın 16 takımla listenin tepesinde olması. Cahilliğime verin lütfen ama İngilizler'i (12) geçebileceklerinidüşünmemiştim. Ve tabii ki de Türkiye'den bir tek Fenerbahçe'nin (39,542) bu listeye girebilmiş olması. Stadyumların önemi bir kez daha ortaya çıkmış oluyor böylelikle. Bakalım GS de yeni stadıyla 2011-2012 listesine girebilecek mi. Darısı Beşiktaş'ımın başına...

1 comment:

skiptomylou said...

stadın doluluk oranı bir fenerbahçeli olarak malesef çok da gururlandırmıyor beni. nitelik-nicelik hesabında sınıfta kalıyor ısrarla stadın yeni "seyirci" profili. oraya gelen insanları yargılamak haddime değil elbet, benim derdim gidemeyenle zaten. benim de ucundan yakaladığım o eski tribün hallerini özlüyor insan. gitgide istanbul'un new york knicks'i oluyor fenerbahçe. taraftarın gönül verdiği takımla buluşma yeri değil de, iş adamlarının önemli misafirlerini ağırladığı, fenerbahçe'yi tutan celebritylerin gidebildiği bir yer oldu artık stat. replika forma ya da annenizin ördüğü sarı-lacivert bereyle gitseniz yadırganacağınız bir yer.

malesef fenerbahçe artık, ne artığı uzun süredir halkın takımı değildir, zengin eğlencesidir ve paranız yoksa fenerbahçe'yi tutamazsınız!

ben msg'yi değil papazın çayırı'nı istiyorum.

bu arada o kombine fiyatlarıyla bu kadar kombine satmak da her babayiğidin harcı değildir. aziz yıldırım "boğaz köprüsü'nü satan adam"ın ardından en iyi tüccarlar listesine iki numaradan girdi gözümde.