Saturday, November 7, 2009

Kazanan haklı mıdır?

Trabzonspor macini izlerken Besiktas'in oynadigi cagdisi futbol bana direkt 8-0'lik Liverpool macini hatirlatti. Bana kalirsa aradaki tek fark Hakan'in 6 net pozisyonda parlayan sogukkanli kurtarislariydi. Rustu es kaza sakat olmasa ve kaleyi devralsa 4 golu kafadan Trabzon'a yazabilirdim. Umut'un yetenek ozurlu olmasi da Hakan'i cilalamis olabilir tabii. Besiktas o kadar cagdisi bir futbol oynadi ki karsi yari sahada olmasi gereken Nobre uzun bir sure on stoper oynadi. Uzatmalar oncesindeki 90 dakikalik surecte Besiktas topu topu 2 defa rakip kaleye gidip sadece 1 sut atabildi, o da Ernst'in sansina bala gote gol oldu. Ha bu macta sunu da artik anladik; Ernst Besiktas'in savunmasi, orta sahasi, kanatlari ve forvetidir, hatta kaleye de koysan onu da kotarir gibi. Can sikan kisim Ernst'in son derece duz hatta dumduz bir futbolcu olmasi.

Besiktas surekli yaslandi ama isin ilginc tarafi Besiktas'ta 4 kisinin ceza sahasi icerisinde, 3 kisinin yay civarinda, ilerideki 3lunun de orta saha cizgisinin gerisinde savunma yapmasi Trabzonspor'un ataklarini ve 10'a yakin gol pozisyonuna girmesini engelleyemedi. Basit doldur bosaltlarla ve duvar paslariyla, hatta ceza sahasina sag kulvardan yaptiklari garip garip zamansiz ve uzaya dogru atilan ortalardan bile pozisyon buldular. Denizli sozde detayli dusunup taktigini kontra atak uzerine kurmus, ama kadroyu dusunmeye zamani kalmamis heralde. Kontra atak icin sectigi adamlar Nobre, Ugur Inceman, Fink. Kontra ataksa taktigin kaptigin toplari isabetli paslarla iyi cikartacaksin, topu ayaginda tutabilen ve dribbling yapabilen oyuncularin olacak ki hizli hucuma cikip pozisyon yakalayabilesin. Nobre'nin top surme yetenegi zaten yok, hatta acik konusalim gol atma yetenegi de yok. Inceman kosmayi birak yurumeyi bile zor beceriyor. Fink'in isabetli pas atabilme olasiligi bildigin yazi-tura ihtimali. Diger taraftan herkes Sivok ve Ferrari'nin muthis performansindan bahsediyor. Ya arkadasim mac boyunca bu ikilinin cevresinde tam 6 adam vardi, bir zahmet ceza sahasina atilan toplara da kafa vursunlar. Buna ragmen Trabzon onca pozisyona girdi, Sivok 2 kere bosa kafaya cikti. Gokhan Zan'i koysan o da yildizlasir (yok bu biraz fazla abarti oldu, pardon, Gokhan'in savunmada yildizlasmasi icin kale onunu tuglalarla ormek gerek).

Mac bittiginde Besiktas'in galibiyeti icin sevinemedim bile, aksine Trabzonspor'un maglubiyetine uzuldum. Hakettikleri bir sonuc degildi; Besiktas'a gore cok daha organize ve 2 yonlu oynadilar, hucumda her turlu varyasyonu denediler. Arada ucurum olan oyun dengesinde agir basan taraf Trabzon'du, maalesef kaybeden de onlar oldular. Trabzon seyircisine de anlam veremiyorum, 2. golu yemelerinin ardindan yonetim istifa diye tempo tutmaya basladilar. Ayip yani, Besiktas bugunku Trabzonspor gibi 1 mac oynasa Carsi halay ceker heralde, sahil yolunu kapatabilirler. Hatta kopruye kocaman Besiktas bayragi falan asabilirler. Su macin ardindan hicbir Besiktasli'nin CSKA, Fenerbahce ve Manchester maclarindan umitli oldugunu zannetmiyorum. Eger soylendigi gibi Denizli bugunku macta Manchester macinin taktigini oturtmaya calistiysa Sampiyonlar Ligi'nde bol gollu bir karsilasma bekliyor bizi. Bari Hakan Arikan yerine Rustu kalede olsa da bir jubilesini gorsek.

No comments: