Tuesday, November 24, 2009

Şimdi Onlar Düşünsün (!)

Ağzı olan konuşuyor da bazen konuşan kişinin makamı ile ağzından çıkan sözlerin taşıdığı anlamsızlık arasında o kadar dramatik bir korelasyon oluyor ki acaba ben yanlış mı duyuyorum diye düşünüyorum. Bu genelde politik arenada boy gösteren 100 kişinin 90 ı için böyle. Konuşma yaptıkları kürsüden kaynaklı bir problem var diye düşünmeye başladım.

Tümgenerallik rütbesiyle emekli olmuş, görev yaptığı dönemde her türlü kahramanlığı göstermiş ve bir çok şeref madalyasıyla taçlandırılmış bir geçmişe sahip; şimdinin HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) başkanı Osman Pamukoğlu'nun son beyanatını dinledin mi? Antalya'da düzenlenen mitingde 500 (beş yüz) kişiye yaptığı konuşmada iktidara geldiklerinde dövizle askerlik yapanları Hakkari sınır karakollarında görev beklediğini söylemiş. Yeniden askere alıp bir de doğuya göndereceklermiş yani. Bu yetmemiş paşa coştukça coşmuş dövizle askerlik yapan ve halen yurtdışında yaşayan T.C: vatandaşlarının ilgili ülkelerden iadesinin talep edileceğini ve eğer bu talep yerine getirilmezse ilgili ülkelerin büyükelçilerinin sınırdışı edileceğini buyurmuş.

Şimdi neresinden tutsan elinde kalacak, ayık kafayla nasıl dile getirilebildiğine şaşırdığım bu vaadiyle (!) paşa kimlerden oy toplayabilir? Uzun dönem askerlik yapan T.C: vatandaşlarını hedeflemiş olabilir sanırım sadece :)

Şaka bir yana tamam çok büyük bir eşitsizlik var askerlik kanununda. Sırf kısa dönem askerlik yapabilmek için üniversiteye kapağı atmaya çalışan yığınla vasıfsız adam yüzünden üniversite mezunu yoğun bir işsizler ordumuz var. Mesleki eğitime özendirme yok dolayısıyla nitelikli eleman açığı var ama işsizlik oranı almış yürümüş. Bu işte bir terslik var. Ama bunun çözümü yaşı da yakmak mıdır paşam? Ha paşam?

No comments: