Tuesday, November 24, 2009

Wigan Vicdans

Pazar gunu oynanan ve Wigan'in 9-1'lik hezimetiyle nihayetlenen Tottenham macini ve akabinde Wiganli futbolcularin taraftarlarini sakinlestirmek icin bilet paralarini iade edeceklerini aciklamalarini oradan buradan duymussundur heralde. Burada benim merakimi futbolcularin odeyecegi miktar cekti; elde ettigim veriler asagi yukari saga sola soyle. BBC Sport sayfasina gore DW Stadyumu'na bilet alan taraftara odenecek miktar £15,000'un uzerinde. Benim bakkal defterime gore o kadar fazla degil. Wigan taraftarina White Hart Lane'de 565 bilet ayrilmis ve bilet fiyatlari yetiskinler icin £27.40 imis (ayrica 65 yas uzeri ve 16 yas alti indirimleri var gozukuyor). Wigan kulubu satilan toplam bilet miktarini hala aciklamadi. Butun biletlerin satildigi varsayildiginda A takimdaki butun oyuncular iade edilecek miktara katkida bulunacaksa, futbolcu basina fatura £1000'un altinda gozukuyor.
Turkiye'de benzer bir durumda futbolcularin alacagi tavri merak etmiyor musun? Aslinda olaya taraftarlarla baslamak lazim. Taraftarlarin girisimciligi ilk olarak havaalaninda vuku bulurdu mesela; yakalayabildikleri, el kol uzatabildikleri futbolculara tekme tokat dalarlardi. Bir kac dakika icinde havada ucusan yumurtalara ve kufurlu melodilere sahit olurduk. Birkaci hizini kesmeden tesisleri basardi, hatta misal BJK olsa Rustu'yu arabasindan cikartip tartaklarlardi (aliskanlik iste). Takim kaptani cikar profesyonel futbolcular olduklarini, herseyi telafi edeceklerini aciklardi, sampiyon olan takimin da kendileri olduklarini hatirlatirdi. Taraftarlarina paralarini iade etmek mi? Futbolcular paralarini alabiliyorlar mi ki? 6-7 ay gecikmeli ve muhtamelen eksik yapilmiyor mu odemeler Turkiye'deki futbol kuluplerinde? Odemeleri kredi kartlariyla mi yapacaklar, senet mi imzalayacaklar? Yonetim teknik direktorun arkasinda oldugunu basin aciklamasinda belirtir, 1 hafta sonra kendisini kulupten sutlardi. Aslinda Besiktas'in 0-8lik Liverpool maglubiyetinde sahit oldugumuz hadiseler.. ve iste boyle uzayip sakiz oluyor muhabbet, ama inan kafam almiyor. 9-1 kaybeden bir takim var Premier League'de ve hersey normal seyrinde ilerliyor. Turkiye'de Galatasaray 1-1 berabere kaliyor, Hincal Uluc Rijkard antrenor falan degil, biraksin gitsin diyor. Ingiltere'de Tottenham'i dunya kulubu ilan eden falan yok, 5 gol atan Defoe de yuzyilin futbolcusu ilan edilmedi.. Wigan'in aslinda amator kume takimi oldugunu soylemiyorlar, teknik ekipte bir eksilme yok.. Nasil yaa??
Bu arada Pazar gunku Wigan-Tottenham maci Premier League tarihindeki en yuksek skorlu 2 mac. Ayrica, 1995'te Old Traffor'taki 9-0'lik Manchester United-Ipswich macindan beri 9 golu kalesinde goren ilk ekip. Wigan son 3 macinda kalesinde totalde 14 gol gormustu ve bu maglubiyetle dusme hattinin 3 puanla 3 basamak uzerinde yer buldular kendilerine. Ha bilet sahiplerinden biriysen 4 Aralik'a kadar kulube basvuru yapman gerekiyor, aksi taktirde canli izledigin 10 golle yetinmek zorunda kalirsin.

No comments: