Monday, November 23, 2009

Olmayınca olmuyor..

Başlığa klişe mi diyorsun? E sen dünkü maça nasıl bir başlık atardın?

Öncelikle en son söyleyeceğimi en baştan söyleyeyim (niye ki? :p) Galatasaray böyle oynasın canımı yesin arkadaşım.. İlk yarı değil ama ikinci yarıda kaçan o gollerin biri gol olsaydı bugün liderdik. Olmadı ama önümüzdeki haftalarda olacak. Manisalılar yatsınlar kalksınlar İlker'e dua etsinler. En az dört yüzde yüz pozisyon çıkardı.

Orta saha çok etkiliydi. Mustafa Sarp ve Mehmet Topal, çıkana kadar da Ayhan çok çalıştı. Bunlardan bir tanesinin hücum yönü biraz daha gelişmiş olsa (biraz Sarp uğraşıyor) bu orta saha bu lige çok fazla gelecek.

Hücumda Arda'nın bu takımın her şeyi olduğu, Elano'nun ise Arda varken sadece iyi bir yedek olabileceği dünkü maçta kanıtlandı. Oyunun kilitlendiği anlarda takımın vitesini artıracak, derinlemesine pas atacak tek adam o gibi gözüküyor şu an takımda.

Kanatlara gelince bu maça neden Keita ile başlanmadı anlam veremedim. Nonda ile tartışmasız en iyi anlaşan adam ( bonus reklamı ile de kanıtlandı haha :) o değil mi? Gerçi oyuna girdikten sonra sadece onunla iyi anlaşabildiği ortaya çıktı. Her pozisyonda Nonda'ya topu aktarmaya çalıştı. Şöyle de bir problemi göze çarpıyor, Nonda'nın önünde biri olsa da sanki kimse yokmuş gibi atıyor pasları. Renk körü olabilir mi? (dikkat!) Ama yine de bence maç onunla başlasaydı farklı olurdu. Sabri'ye gelirsek ortalarında gözle görülür bir iyileşme var. Antremanlarda 1 saat tek başına orta yaptırılıyor olabilir :)

Solda ise Kewell maçın en iyisiydi. Çok pozisyona girdi. Elinden geleni yaptı. Ama olmayınca olmuyor. Hakan Balta ise "ben böyle iyiyim ileri çıkmaya gerek yok" tadında takıldı. Derbi maçlarda, Avrupa'da tamam da kendi sahanda öncelikli amacı beraberlik olan bir takımla oynarken hücuma katılmayan bir bek sırıtıyor be Balta..

Defansa ve kaleciye fazla iş düşmedi. Gol olan pozisyonda adam paylaşamadılar. O ana kadar 2. bir golün gelmemesi ile gerilen sinirler bu şekilde dikkatsizlik yaratır zaten. Ben bekliyordum böyle bir golü. Ama bu kornerden önceki pozisyonda alakasız bir faul veren Müftüoğlu neticeye etki etmiş oldu demezsem rahat edemeyeceğim.


6 comments:

alsakal said...

Bu mac istatistiklerinde hemen gozume carpan bir sey; Kewell 90 dakika mi oynadi? Bildigim kadariyla kendisinin sir gibi saklanan bir rahatsizligi var ve her mac 70 dakika oynuyordu.

ustunkar said...

Kendisinin maç içinde gözlemlediğim tek rahatsızlığı karşı karşıya bir kaç kez kaleyi tutturamamasıydı..

alsakal said...

onun formasini da baskasina giydirmis olmasinlar?

ustunkar said...

bu espri için yol mu yapıyordun lan rahatsızlık falan? :) yaşandı bitti arkadaşım. bu yapılanlar galatasaray klubüne maledilmemeli, talihsiz bir hata bu :p

alsakal said...

oyle gibi oldu degil mi? yemin etsem inanir misin bana :) senin maci izlemis olup yaptigin yorum bu forma olayini aklima getirdi. heyecanlandim cuk oturdu diye ama sonra siradan geldi bana da... gercekten dikkat et bundan sonra dakikalar 70'i gostermeden (ekseriye 67. dakikada :) Kewell cikar. Bosa konusmuyoruz burada, her takimin her macini dikkatle izliyoruz :)

ustunkar said...

:) abi o gözle bakmadım hiç, çıkıyorsa da fiziksel olarak yeterli seviyede değil diye çıkıyordur diye düşünmüştüm.. bir bakalım soruşturalım :))