Friday, October 30, 2009

Dave Athletic

Wigan Athletic'in Jamaikali forveti Marlon King'in Aralik 2008'de Londra'daki Soho Revue Bar'da 2o yasindaki universite ogrencisinin burnunu kirmasiyla nihayet bulan cinsel tacizinin cezasi aciklandi; 18 ay hapis. Wigan baskani Dave Whelan, King'in saldirisinin kanitlanmasi ve cezasinin resmiyet kazanmasi sonrasinda King'in kuluple ilisiginin kesildigini acikladi, hatta King'in artik hicbir kulupte yer almamasini temenni etti;

It will be very, very difficult for any club to stick their neck out and take Marlon on, I cannot really see him coming back as a professional. A lot of people will say you do something wrong and you get a sentence, and when you've completed it, you should be allowed to go back in. I wouldn't allow him back in.

Bu aciklamada rahatsiz oldugum bir durum var. Dave Whelan 1995'ten beri Wigan Athletic'in basinda ve Ocak 2008'de King'i Watford'tan transfer eden de ta kendisi. Halbuki Mayis 2002'de Marlon King Gillingham'in kadrosundayken £32,000 degerinde calinti bir BMW'nin direksiyonunda yakalanmis ve 18 ay hapis cezasi almis, ama Gillingham kulubunun cabalariyla 9 ay cezayla kurtulmustu. Superlig kulup yoneticilerini animsatan bir cambazlik mevcut burada. O zaman 2002'de de kadrona dahil etmeseydin madem bu kadar prensip sahibiysen. Aslinda son aciklamasi bu son hadisenin bariz kilif oldugunu gosteriyor; baksana zaten King'i kulupten uzaklastirmak icin taklalar atiyorlarmis.

I do personally regret the day — when we signed him I always thought his heart and soul wasn't in being a professional footballer. We loaned him out last year, we were trying to off-load him this year and couldn't.

No comments: