Sunday, October 18, 2009

Super Lig, Super Yoneticiler

Denizlispor baskani Ali Onder Ipek ilk 3 haftadaki Galatasaray, Fenerbahce ve Kayserispor maglubiyetlerini takiben radikal ve sert kararlarla(!) ligin 4. haftasinda Erhan Altin'in gorevine son vermisti. Ince eleyip sik dokuyarak yerine anlastiklari isim de Nurullah Saglam'di; Ali Ipek'e gore cok detayli bir analiz yapmislardi ve dogru ismi bulmuslardi. Nurullah Saglam dun oynanan Denizlispor-Bursaspor macindan sonra istifa etti; takimin basinda ciktigi 6 mactan 1 maglubiyet, 3 beraberlik, 2 galibiyet cikardi. Dikkat etmeni istedigim sey Saglam'in istifa gerekcesi, yani baskan Ali Ipek'in soyunma odasina giderek futbolculara ve kendisine birtakim onur zedeleyici tavirlar sergilemesi. Basin aciklamasinda diyor ki

Bursaspor maçı sonrası sayın başkanın soyunma odasına gelerek, oyuncularımın ve benim meslek onurunu zedeleyecek bir söz sarf etmesi, kendime ve mesleğime olan saygımdan dolayı asla kabullenemeyeceğim bir durumdu. İşin en önemli ve vahim boyutu ise bu söylemin, tüm oyuncularımın önünde gerçekleşmesi ve bir daha tamir edilebilmesi mümkün olmayan bir şekle dönüşmesiydi.

Ali Ipek benzer terbiyesizligi 6-7 hafta once NTV'nin canli yayinina katilip Erhan Altin'a ayar vermeye calisarak yapmisti. Bu adamin 12.10.09 tarihinde Bursaspor maci oncesi kulubun resmi internet sayfasinda yaptigi aciklamada da Saglam icin hocamiza guvenimiz sonsuz diyordu. Ali Ipek Kasim 2005'ten beri Denizlispor baskanligi yapiyor ve bu 4 yillik surecte 8 ayri teknik adamla calisti; Giray Bulak, Nurullah Saglam, Faruk Hadzibegic, Guvenc Kurtar, Ali Yalcin, Umit Kayihan, Mesut Bakkal ve Erhan Altin. Bu 4 yillik deneme yanilma surecinde Denizlispor'un elde ettigi herhangi bir basari yok, hatta gectigimiz sezon averajla ligten dusmekten kurtuldular.

Bu haliyle dusununce insan ister istemez merak ediyor; peki baskan sen bir bir teknik direktorlerin hesabini kesiyorsun da kulup baskani olarak Denizlispor'a ne gibi bir katkin/faydan var? Mustafa Baysal'in baskan oldugu donemde bu takim UEFA kupasinda Lorient, Sparta Prague ve Lyon'u elemis, Porto'ya kaybetmisti ki onlar da sampiyon oldular o sene zaten. Senin doneminde kulubun herhangi bir sportif basarisi zaten yok, hatta 2. ligten kil payi kurtulmussun. Kulup ekonomisinin oyle saglam temellere dayanmadigini biliyoruz, ekonomik anlamda kulubun buyumesi de soz konusu degil. 4 yilda 8 ayri teknik adamla calisarak planlarinin uzun vadede olmadigi da asikar. Su haliyle, bu kadar olumsuz veriye ragmen sen hala o koltuktan ayrilmiyorsan, soyunma odalarina kadar gidip oyuncularina ve teknik direktorune savuruyorsan, sanki 1. dereceden onuru zedelenmesi gereken kisi sensin. Ama burasi Turkcell Super Lig degil mi, 2 gun sonra her sene baska bir kulubun kapisindan giren, piyasada serseri mayin gibi gezen teknik direktorlerden biriyle anlasir, 6-7 hafta sonra kapinin onune koyarsin. Cunku Turkiye'de futbolun gerektirdigi budur, boyle olmalidir..

No comments: