Tuesday, September 1, 2009

Siftah

Denizlispor 2009-2010 sezonunun acilisini yapti ve teknik direktorleri Erhan Altin'in gorevine 4. hafta sonunda ve Denizlispor henuz 3 mac yapmisken son verdi. Gerekce klasik; kotu gidise son vermek. 2-0 Fenerbahce, 4-1 Galatasaray ve 3-0 Kayserispor yenilgileri yani. 2. Baskan Halil Pekdemir demis ki "yonetim radikal ve sert kararlar alabilir", bayaa radikal olmus hakikaten. Erhan Altin'in imza toreninde de soyle buyurmustu "uzun arayislar ve degerlendirmeler sonucunda teknik direktor konusunda kesin bir cozume vardik. Takimimizi teknik direktor Erhan Altin'a emanet ediyoruz.", bayaa uzun degerlendirmissiniz hakikaten.

Simdi rasyonel yaklasalim; Denizlispor'un 2008-2009 sezonunda aldigi puan sadece 38, kume dusen Konyaspor'la ayni. Sezon sonunda 4 oyuncu sutlanmis, takimin parlayan yildizi Caglar Birinci BJK ile temasta oldugundan PAF takima gonderilmis, 2 tane de superlig tecrubesi olan transfer yapilmis; Fahri Tatan ve Murat Hacioglu. Ve sezonun ilk 4 haftasinda karsilastigin takimlar malum Fenerbahce, Galatasaray ve Kayserispor; 2008-2009 sezonunda senden +22 puan almislar ve kadrolarina sezon basi ciddi yatirim yapmislar. Su haliyle sen bu 3 takimdan puan alamayan takimindaki sorumluyu Erhan Altin olarak afise ediyorsan biraz daha radikal dusunup istifa etmen gerekiyor. Hatta kendini futboldan men etmenin zamani geldigini anlaman gerekiyor. Gectigimiz sezonda benzer senaryo ile Umit Kayihan'i kovup uzun degerlendirmeler sonrasinda Mesut Bakkal'i goreve getirmistin, ne farketti peki??

Konuyu sadece Denizlispor yonetimine odaklamamak gerekiyor aslinda. Daha ilginc yonetimler de var. Mesela Ankaragucu 2008-2009 sezonunun 7. haftasinda Hakan Kutlu ile yollari ayirmis, 17. haftasinda tekrar birlestirmisti. Yine ayni sezonun 23. haftasinda teknik direktor degistirmeyen sadece 7 takim kalmisti ki Trabzon Ersun Yanal'i kovarak sayiyi yuvarlak 6 yapmisti. Bu sezon siftahi Denizlispor yapti, bakalim bu sene teknik direktor sirkulasyonu nasil ceyran edecek.

No comments: