Thursday, September 17, 2009

Slovenya - Türkiye

Tabii ki namağlup şampiyon olmayı beklemiyorduk Sırbistan ve İspanya'yı devirip beşte beşle başlasak da. Ama 19 sayı farkı kapatıp son saniyede kaçan üçlükle yenilmek üzücü oldu.

Slovenya ilk çeyreğe kendilerinin bile beklemediğini tahmin ettiğim bir şut yüzdesi ile başladı. Bir ara ne atsalar giriyordu. Bu dakikalarda Ersan'ın da Slovenlere benzer bir performans göstermesi ile oyun içinde kaldık.

Arada Barcelona - Inter maçına bakıyordum ki fark 19 sayı olmuş. İkinci çeyreğin sonlarında ise comeback kings lakabının sadece futbol takımımıza yakıştırılmasının haksız olduğunu gösterircesine farkı 5 e indirdi çocuklar 14-0 lık bir seri ile 5 dakika içerisinde. 39 - 32 bitti ilk yarı.

İlk yarıdaki dağınık oyuna sanırım önceki maçlarda epey yorulan Kerem - Ender ikilisinden ziyade Sinan - Engin ikilisi ile başlamamızın takımın ritmi üzerindeki olumsuz etkisi sebep gösterilebilir.

İkinci yarının tamamına yakınını geride götürdük. Bunda Lakoviç ve Nachbar'a çare bulamamızın etkisi büyük olsa da hemen hemen bütün oyuncularının elleri maç boyunca sıcak olan Slovenya karşısında Tanjevic'in alan savunması ısrarı ana nedendi.

Hidayet'in oyuna biraz ağırlığını koyması ile son saniyelerde maçı çevirecek fırsatı yakaladık. Ama Ender'in şu an hala anlam veremediğim bir seçimiyle (belki o an en doğru yerde olan en yanlış adamdı aslında) Engin'e buzzer beater fırsatı doğdu. Ama ikinci yarı neredeyse hiç sahada olmayan Engin bu fırsatı kullanamadı ve maç 69-67 Slovenya üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla çeyrek finalde rakibimiz Yunanistan oldu. Fransa - Yunanistan ve Rusya - Makedonya maçlarının da iki sayı fark ile ve son saniyede kaçan fırsatlarla bitmesi biraz da kader kısmet sonucu Yunanistan - Türkiye gibi bir çeyrek final maçı izleyecek basketbolseverler. Sanırım çeyrek final maçlarının en heyecanlılarından biri olacak. Bu akşam da Pana ile oynuyoruz bakalım bu ara Kardak'ta bir problem çıkmaz umarım :)

Buradan yetkililere seslenmek istiyorum:

1. Ömer Aşık'a serbest atış çalıştırın biraz.
2. Hidayet akıllı olsun.

No comments: