Monday, September 28, 2009

Houston'da havalar

Houston Rockets son olarak non-guaranteed kontrat kapsamında Rashad McCants ile anlaştığını bildirdi. 84 doğumlu bu arkadaş bildiğiniz üzere UNC yıldızıyken Junior döneminin sonunda Timberwolves tarafından 2005 draftında 14. sıradan draft edilmiş ancak yetersiz fiziği ve savunması geçirdiği sakatlıklar ile birleşince bir hayalkırıklığı olarak -2007-2008'de yaptığı çıkışa rağmen- bu Şubat'da trade kapsamında Kings'e gönderilmişti. Böylece Rockets'ın hayalkırıklığı yaratan adamlara 2. bir şans verme geleneği sürmüş oluyor. Geçen senede Rafer Alston'ı Kyle Lowry ve Brian Cook karşılığında trade etmişlerdi.

Bunun yanında GM Morey ile yeniden sözleşme imzalandı. Morey genç oyuncuları takıma kazandırma konusunda iyi bir performans göstermiş olsa da daha önce basket oynamamış olması bir handikap olarak gösteriliyor. Sonuçta iyi analiz yeteneğiniz olabilir ama iyi oyuncuyu ucuza kapatmak şampiyonluk için her zaman yeterli olmayabiliyor.

Bu arada son transferlerle Rockets kadrosu oldukça genç ve dinamik bir yapıya kavuştu. Takımda 30 yaşın üzerinde sadece 3 adam var: Shane Battier (31), Tracy McGrady (30) ve Brent Barry (37). Buna bir de McGrady'nin kontratının bu sene bitmesi dolayısıyla eklenecek ciddi bir cap space ile bir all-star ı  ve bu sene büyük ihtimalle playoff ların kaçırılacak olmasından kaynaklanacak lottery pick hakkıyla sağlam bir rookie yi takıma kazandırma olasılığı eklenince Rockets fan ları için mutluluk yakın diyebiliriz.

Şu an için en büyük problem Yao'nun durumundaki belirsizlik. Bu sezon dönme ihtimali düşük olduğundan kontratında sadece 1 senesi kalmış olacak iyileştiğinde. Olası bir extension da cap space in çeyreğini götürecek bu Çinli arkadaşımız yüzünden diğer oyuncuların ücretlerinde kısıntıya gidilecek. Bu riski almaya değer mi? Ligdeki en iyi pivotlardan biri (belki de ikinci en iyi) olabilir ama kronikleşen bir sakatlığı olduğu gerçek. Mavs'ın Drew Gooden ile başlamayı planladığı bir ligde mevcut oyun sistemine belki de ayak uyduramayacak bu arkadaşın gönderilmesi çok büyük kayıp olmayabilir. Avustralyalı David Andersen( Alman Ernst!) eğer birazcık olsun beklentileri karşılayabilirse Morey Yao'ya yol verebilir.

No comments: