Thursday, September 17, 2009

Garip hikaye

Sabahin erken saatlerinden itibaren butun haber mecralarimda Cem Garipoglu'nun yakalandigini okudum ve basin aciklamalarini dinlerken farkettim ki sezarin hakkini sezara vermek gerekiyor. Bu blogun yazarlarini Cem Garipoglu'nun yakalanmasinda gosterdikleri kararlilik, azim ve dayanisma icin tebrik ediyorum, sayenizde esrar perdesi de acilmis oldu. Bu ne dayi? Bahcelievler'de ense yapan adami 197 gun sonra kendisi teslim oldugu icin yakalayabilmissin, ama kamera karsisina geciyorsun; vali emniyet mudurunu kutluyor, emniyet muduru basbakani kutluyor, basbakan vali ve emniyet mudurunu kutluyor. Vali diyor ki; "yaptığımız teknik dinleme ve sıkı takibin sonucu, firari şüpheliyi ailesi tarafından avukatı aracılığı ile teslim edilmeye zorladık". Hakikaten devletimiz cok buyukmus; hakikaten kendi cocuklarinizin katillerini arar gibi aramissiniz. Cember daraldi daraldi, ancak 7 ay sonunda mi Bahcelievler'de bitti. Ne pazarlikmis arkadas, heralde son rotusler kaldi hikayenizi tamamlamak/cilalamak icin.

Boylelikle Cem Garipoglu'nun da esaret gunleri nihayetlenmis oldu. Tahminen agirlastirilmis muebbetten hafif bir ceza alip hayatina devam eder. Bir kac yil icerisinde de dizilerde boy gosterir. Bakarsin belki akabinde de hikayesini anlatacagi bir sinema filmi olur. Merak ettigim sey su; acaba bu herifin teslim olusunun zamanlamasiyla sel felaketinin ve Topbas'in kuyrugunun kurtarilmaya calisilmasinin bir baglantisi var mi? Ne de olsa Turkiye'de gundem degistirmek, ozellikle bu hukumet icin, pek sorun degil. Amma kafa buldunuz bizimle ha, artik agzimizdan salyalar akiyor.

2 comments:

ustunkar said...

Dezenformasyon ve kamuoyu oluşturma çabaları olayın kıskançlıktan kaynaklandığı yönündeki haberler ( teğmene mesaj v.s.) ile başlamıştı. Şu an da avukatı yaşının küçük olmasını ön plana çıkarmak için çocuk diye bahsediyor kendisinden. İşin kötüsü kızın kafasını kesmeseydi de başka türlü öldürseydi bu kadar takip edilmeyecekti bu hikaye. Zannedersem "hafifletici sebep"ler (!) bahanesi ve kızın babasının "kan parası" (o nasıl bir tabir ya?) basılarak satın alınmasıyla vicdanları yaralayacak bir ceza alıp sıyrılacak bu herif..

alsakal said...

verne dostum bu adamin "teslim olma" tarihinin ne sel ile, ne Turkiye gundemiyle ilgisi var. 7 ay kacip 18'ine girmeden 13 gun once teslim oldu. bu sure icinde pazarlik pazarlik pazarlik. devlet o kadar buyuk ki, o kadar olur...