Thursday, October 22, 2009

Rockets Güncesi

Sezona bir çok dezavantajla başlanmasına rağmen sezon öncesi maçlardaki oyun umut verici. Şu anda takımda herhangi bir All-Star yok belki ama yine de Rockets takımında şu anda patlamaya hazır bir gizli silah var: Shane Battier (bu arada sakatlanırsa cidden patlar).


Hepimizin gördüğü gibi bu adam her şeyi yapıyor: ligin en iyi hücumcularını da savunuyor, oldukça yüzdeli üçlük de atıyor.

Şimdi bu adama Trevor Ariza, Chase Budinger ve Pops Mensah-Bonsu gibi takıma katıan genç yeteneklerle Aaron Brooks, Carl Landry ve Luis Scola gibi kalburüstü adamları eklediğimizde playoff lara katılma konusunda bir acaba oluşuyor kafalarda (hatırlarsın Ming ve T-Mac’in durumu belli olduğunda kimsede umut kalmamıştı).

Tabi Chuck Hayes ve Kyle Lowry gibi geçen seneki performansta önemli katkısı olan adamlarla 6-11 lik rookie miz David Anderson’u da (Battier, Brooks ve Adelman’ın katkılarıyla ve onlardan öğrenecekleriyle bu sezon çok verimli olabilir) ekleyecek olursak belki de Adelman durumdan memnun bile olabilir her şeye rağmen.

Ama şurası kesin ki bu sezon zor geçecek. Takımın kesinlikle hızlı bir basketbol oynaması ve sürekli baskı yapması gerekiyor. Boş şutları kaçırmamanın yanında iyi ve sert bir defans bu sezon playoffları yakalayabilmek için şart. Yani bir değil beş tane Battier olmalı maç içerisinde her saniyede. Herkesin onun kadar efor koyması onun kadar savaşması lazım.

Eğer bunu başarabilirlerse takım oyunu ve disiplini elden bırakmazlarsa 2009-10 tahmin edilenden çok daha iyi bir yerde bitiriIebilir ( tabi şampiyon oluruz gibi hayalperestliklerin alemi yok).

Son iki sezon öncesi maçta alınan galibiyetlere de kısaca değinirsek:

Houston 105, Oklahoma City 85

Budinger 17 sayıyla takımın en skoreri oldu. Onun yanında Ariza (16), Landry (15), Mensah-Bonsu (13) ve Battier (12) iki haneli sayılara ulaşan diğer oyunculardı. Lowry 10 assist Brooks 5 assist ile galibiyete önemli katkı sağladılar.

Houston 124, Toronto 112

Battier 9’da 8 üçlük ile neden bu sezon kendisine çok güvenildiğini gösterdi. Rakibine üçüncü çeyrekte 31-26 dördüncü çeyrekte 31-23 üstünlük sağlayan Houston’da Mensah-Bonsu attığı 17 sayı ile kadroda kalmayı belki de garantiledi.

Kadroda kalmak demişken son olarak gönderilecek adam kim olacak?

Bildiğiniz gibi kadrolar Pazartesi günü finalize edilecek. Rockets dört oyuncuyla ilişik kesmek zorunda. Bunların ikisi belli oldu: guardlar Romel Beck ve Garrett Temple’a güle güle dedik. Çok da sürpriz değil çünkü bu ikili kampta garanti kontratı olmayan dört oyuncudan ikisiydi. Diğer ikisi ise bu sezon sıkıntılı olduğumuz uzun mevkiine ilaç gibi gelecek olan Pops Mensah-Bonsu ve guard Will Conroy. Şimdi gönderilecek iki adamdan biri büyük olasılıkla Brent Barry (zamanında All-Star üçlük ve smaç yarışmalarının ikisini birden kazanan ama artık kadayıf kıvamına gelen bu arkadaşımız Pazartesi ya trade edilecek ya da serbest kalacak). Peki kalan şanssız arkadaş kim olacak? Adaylar Mensah-Bonsu ve Conroy. Mensah-Bonsu altı sezon öncesi maçta ortalama 17 dakika sahada kaldı ve 8 sayı, 6 rebound ve 1.5 blokluk bir ortalama yakaladı. Ming’in yokluğunda size ı ve atletik yetenekleri ile Houston taraftarının favori oyuncularından biri olabilir bu Gana asıllı İngiliz. Tabi David Andersen, Chuck Hayes, Luis Scola ve Carl Landry’nin çoğunlukla sahada yer alacağı bir rotasyonda sınırlı süre alabileceği bir gerçek. Öte yandan 27 yaşındaki Conroy altı maçta 6 sayı ve 3 assist ortalama ile oynadı. 16 Ekim’deki Pacers maçında takım mağlup olmasına rağmen attığı 14 sayı ve yaptığı 9 assist, 5 rebound ve 2 top çalmayla ayakta kalan isimdi. Ancak takımda kalması halinde Brooks ve Lowry’den sonra üçüncü point guard olacak ve sahayı görebileceği şüpheli. Şu an size takım için daha önemli bir kriter ve şu noktada Conroy Pazartesi takıma veda eden son adam olacak gibi duruyor.

No comments: